Senaste Kommentarer

 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Men gud vad spännande! Visste inte detta. Ja alla dokumentärer borde sluta som Jinx egentligen, men för de som inte...
  Posted 12 juni, 2018
 • Lindman1 on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Körde precis igenom denna på Netflix och redan par avsnitt in kände jag igen storyn men kunde först inte riktigt...
  Posted 11 juni, 2018
 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Eh, hur fasen kunde jag skriva fel? 2 ggr dessutom. Skäms som en HUND. :D
  Posted 10 juni, 2018
 • Daniel S on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Finns på Netflix också! Och han heter ”Peterson”. :)
  Posted 8 juni, 2018
 • Lindman1 on Deep Blue Sea 2 – Hajar som pajar

  En helt rimlig frågeställning. Jag har alltid plats för hajar, dinosaurier, seriemördare och rymdvarelser. En härlig blandning men tyvärr också...
  Posted 4 juni, 2018

Top Commenters

90-talets skräpfyllda TV-tablå – Adrianna

Inlägg av Adrianna Jalming den 26 augusti 2017 i

Allmänt

Nyligen släppte vi en samling serier som vi följt men som vi egentligen inte bryr oss om (Läs den här!). Embla, Therese och Eduardo nämnde sina tre skämskuddar och en av dessa var 90-talsserien Caroline in the city. Tyvärr var den absolut inte unik i sitt slag och för att citera Eduardo: ”90-talet var knark om en gillade riktigt sketna tv-serier och tv 3 hade inga problem med att agera langare dag efter dag vilket gjorde alla dom där dagarna när en skolkade eller var ”sjuk” lite lättare. Samtidigt så infann sig självfallet lite ångest då en redan då visste hur dåliga alla tv-serier var..”.

Givetvis ville vi spinna vidare på detta och tänkte samla lite av det ”knark” vi gått på under det poppiga 90-talet. Idag har turen kommit till Adrianna.

När de coola kidsen förmodligen gick hem och tittade på Melrose Place och Beverly Hills spenderade jag mitt tidiga 90-tal med att lära mig hur man bygger ett flygplan av silvertejp, toalettrullar och två brödrostar. MacGyver, äventyrare och uppfinnargeni med rätt till hockeyfrilla, är allting som Tom Cruise spenderat de senaste decennierna med att försöka vara. Charmig, smooth, sådär 90-talscarefree som serier och karaktärer liksom var på den tiden och SÅ duktig på att bygga saker av andra saker. Eller vad sägs om en lögndetektor av en blodtrycksmätare, ett stetoskop och en väckarklocka?

Med tanke på hur mycket MacGyver jag tittade på som tween är det egentligen konstigt att jag inte valde att bli ingenjör som vuxen, men å andra sidan kanske det är tur. Något säger mig att mina beräkningar skulle inkorporera alldeles för många toalettrullar för att verkligen tas på allvar.


Skrivet av Adrianna Jalming

Journalist, anglofil, cynisk romantiker. Föredrar eskapism framför realism och vill helst av allt leva i en kostymfilm som utspelar sig i rymden. Älskar science fiction, rom-coms, efterrätter och Tina Fey.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg