Senaste Kommentarer

Top Commenters

Bakfyllefilm?

Inlägg av Måns Lindén den 8 augusti 2010 i

Allmänt

Vi drack lite igår

Igår när jag var på bröllopsfest frågade min bordsdam: ”Vad tycker du jag ska se för film i morgon när jag är lite bakis?”

Jag svarade, tämligen torftigt: ”Det beror på”.

För det gör det väl?

Ibland kanske man vill ha något lättsmält där man slipper tänka så mycket. Kanske se om någon gammal favorit. I andra fall kan det kan vara skönt med något riktigt svart som matchar den obönhörliga spritångesten. Eller vill man rentav ha något med en klurig story så att man tvingas skärpa sina sinnen och på så sätt återvända till de levande?

Vad tycker ni? Vad utmärker en bra bakfyllefilm? Finns det några givna kriterier?


Skrivet av Måns Lindén

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
 • Hengan

  Rent logiskt borde det vara lättsmälta komedier men själv vill jag bara ha ångest i bakfyllefilmer. Mörka dramer är aldrig bättre än en bakissöndag.

 • Fred

  Själv blir det komediserier och med antalet bakisdagar man har haft så har simpsons, seinfeld, office, himym, futurama m.m m.m avverkats flera ggr om. Mycket färg, lättsmält, okomplicerat är nyckelorden för en seg dag efter för mig

 • Jag är också inne på komedispåret. Har länge haft Clerks (och övriga Kevin Smithfilmer) som favoriter dagen efter.

  Äventyrsfilmer alá Indiana Jones och dess kopior fungerar också utmärkt.

  Annars filmer som saknar djup i övrigt, typ remaken på The Day the Earth Stood Still, .

 • Alexander Kantsj&oum

  Jag blir grottmänniska dagen efter och då passar det toppen med några riktigt barnsliga men geniala komedier typ: Nakna pistolen, Top Secret, Anchorman (eller anna valfri Will Ferell-komedi) eller någon riktigt lökigt collegekomedi som Harold and Kumar, American Pie eller Accepted. Annars är det skönt med lite kortare doser i serieformat som typ Scrubs, Family Guy, Eureka, Supernatural eller The Good Guys.

Fler onyanserade inlägg