Senaste Kommentarer

Top Commenters

Första rörliga bilderna från Rise of the Planet of the Apes – live i kväll

Inlägg av Ingrid Forsberg den 13 april 2011 i

Allmänt Film Nyheter

Aporna stiger den 5 augusti

Ikväll har du chansen att se de första rörliga bilderna från filmen Rise of the Planet of the Apes, i ett livestreamat event.  Det är de nyzeeländska experterna på visuella effekter – Weta Digital – som ligger bakom eventet, som kommer sändas ikväll klockan 23.30 svensk tid (om jag nu äntligen har räknat ut tiden rätt – den amerikanska tiden är  ”2.30 pm PDT”).  Det hela kommer sändas på Avatars officiella Facebook- fansida http://www.facebook.com/officialavatarmovie, och om allt funkar som det ska, även här nedan på Onyanserat:

Watch live streaming video from apeswillrise at livestream.com

Weta Digital  grundades av bland andra Peter Jackson 1993, och har sedan dess varit en del av produktionen i många spektakulära filmer som The Lord of the rings (såklart), King Kong och Avatar. Och nu är de alltså inblandade i produktionen av Rise of the planet of the apes -en prequel till de tidigare Planet of the apes-filmerna, med James Franco i en av huvudrollerna som vetenskapsmannen som hjälper till att skapa Caesar – världens första intelligenta apa. Apan, som spelas av Andy Serkis, skapas med hjälp av motion capture-teknik. Alltså samma teknik som användes när Serkis spelade Gollum i Lord of the rings.  Inga människor i ap-kostymer med andra ord.

Filmen utspelas i nutida San Fransisco och avslöjar vad som händer innan händelserna i Planet of the apes.  ”En berättelse om hur människans egna experiment med genteknik leder till utveckling av intelligens  i apor och uppkomsten av ett krig om herraväldet.”

Kvällens event sänds direkt från Wetas högkvarter i Wellington, Nya Zeeland, och enligt uppgift ska de bjuda på en exklusiv bakom kulisserna-titt på arbetet med filmen, bland annat om Andy Serkis gestaltning av apan Caesar.

Som en liten, och då menar jag liiten, teaser finns nu ett fyra sekunders-klipp på en apa, att kolla in medans du väntar på kvällens event…

Skrivet av Ingrid Forsberg

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg