Senaste Kommentarer

Top Commenters

Hollywoods usla fantasi eskalerar

Inlägg av Christian Eklöw den 26 april 2010 i

Allmänt Film

Hollywoods fega attityd och usla fantasi har gjort att uppföljare nu är standard och remakes produceras inom loppet av tre år (Death at a Funeral och Death at a Funeral). Leksaker, tv-spel, böcker, pjäser är vardagsmat att adaptera till film, och nu har tydligen turen kommit till brädspel. Det finns en hel del projekt som är igång där borta och jag förstår faktiskt ingenting. Eller det gör jag egentligen. Varumärken varumärken varumärken.

Peter Berg ska regissera adaptionen av spelet Sänka skepp för Universal. Det kommer antagligen se ut ungefär så här. En amerikansk armada skjuter blint raketer och missiler rakt ut i tomma intet för att försöka räkna ut var de onda båtarna från mellanöstern gömmer sig. På den amerikanska båten finns en hård, men rättvis officer som har förlorat någon nära anhörig i 9/11. På båten från mellanöstern finns en bindgalen snubbe i turban och stort skägg som har dedikerat hela sitt liv åt att döda amerikaner. Varför är oväsentligt, men han har förmodligen dödat den hårda men rättvisa officerns anhöriga i 9/11. Det jag undrar är om någon elektrisk pulsvåg kommer slå ut alla radars så det blir hyfsat trovärdigt att de skjuter ut i tomma intet?

Sony kontrar med en film baserad på spelet Risk. Jag har tyvärr inte hittat någon information om vilken regissör som tycker att det här är en briljant idé och det kanske beror på att ingen tycker det. Jag tror att den mest spännande film man kan göra av det här är en dokumentär om fyra snubbar som spelar Risk.

Det sägs att Ridley Scott ska regissera Monopol filmen. Om ni tycker det låter galet så kan ni smaka på handlingen. ”En loser snubbe som livnär sig på att sälja fastigheter (Undrar om de firade med champagne när de kom på den idén?) ska sätta världsrekord i att spela Monopol längst tid. 70 dagar är rekordet. Han ger sig på rekordförsöket, men somnar och vaknar upp i Monopol-staden. Nej, jag skämtar inte.

Universal tyckte inte det räckte med Sänka skepp så de har dragit igång en remake på Cluedo. Den gjordes redan 1985, men nu slår de två flugor i en smäll. Remake och varumärke på samma gång. Det kan inte bli annat än succé.

Vilka spel skulle ni vilja se som filmer?

Skrivet av Christian Eklöw

Wannabe rockstjärna som älskar amerikansk independent och blir uttråkad av actionrullar. Önskar att jag hade fått regissera Knubbigt regn.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
 • Lara

  Jag skulle vilja se en adaptation av "Vem där?".. (http://www.lekmer.se/leksaker/S%E4llskapsspel/MB_Games,_VEM_D%C4R)

  Plot: Två uttråkade ungdomar vaknar en dag och skjuter vilt omkring sig i sökande efter en random person baserad på "Ja/Nej" frågor/svar om dennes utseende..

  Tänk de fina taglines:

  "They were not bold and only the chosen one must survive!"

  "Mustache or die!"

  Finns även uttrymme för lite sit-com med super roliga "knock-knock jokes":

  "- knock knock!

  – Vem där?

  – Men det är ju du som ska gissa!! Fråga om jag har skägg!

  Hahahaha (inspelad skratt!)"

  Vid närmare eftertanke skulle jag leva gott utan dessa filmer..

 • Måns Lind&eacu

  "Nya Bondespelet"

  Jag ser framför mig en riktigt kärv historia med fattiga bönder och godsägare i ständig konflikt där missväxt och svält hör till vardagen. Man skulle kunna tänka sig Max von Sydow som den ondskefulla häradshövdingen och Hans Alfredsson som böndernas ledare.

  Regi: Jan Troell. Längd 3 tim 47 minuter.

 • Alexander Kantsj&oum

  Tja vad sägs om klassikern "Tetris"? "Pac Man – The Movie", eller varför inte "Snake"? "Den Försvunna Diamanten", "Finns i Sjön?", "Tjuv och Polis" eller actionrökaren "SCHACK – THE FINAL ROKAD".

  P.S. Vill ni ha synopsis på någon av dessa filmer hör av er D.S.

Fler onyanserade inlägg