Senaste Kommentarer

Top Commenters

Julkalendern – Våra favoriter genom tiderna

Inlägg av Therese Wåtz den 1 december 2016 i

Allmänt Extramaterial

boende-julkalender-675x310

Äntligen är vi inne i december och julkalendern drar igång. I år har SVT satsat på klassiskt tema med Tomten, gulliga ungar och en gnutta magi (HÄR kan du läsa vad vi tycker om Selmas jul).

1960 hade den första julkalendern premiär, och nu är det en efterlängtad och uppskattad tradition för de flesta barn att följa den. Man kan nästan gissa folks ålder genom att fråga vilken julkalender som är bäst. Man är mest trogen den man såg under sin barndom.

Vi på Onyanserat är ganska jämngamla, men med något decennium, lite drygt, mellan äldst och yngst. Av våra val kan man tydligt se åldersskillnaden. Här kommer i alla fall vår lista över favorit-kalendrar genom tiderna (i kronologisk ordning). Vilken är din favorit och passar det in i vår åldersteori?

Trolltider – 1979

trolltider

 

Stjärnhuset – 1981

stjarnhuset

 

Albert & Herberts julkalender – 1982

alher

 

Kurt Olssons julkalender – 1990

kurt-o

 

Jul i Kapernaum – 1995

jul-i-kapernaum-julkalendern-1995-jpg

 

 

Efter dessa måste jag passa på att nämna förra årets julkalender som en av mina personliga favoriter. Inte så mycket jul, men gillar man Historieätarna så är detta verkligen något för dig.

Tusen år till Julafton – 2015

tusen

 

Skrivet av Therese Wåtz

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg