Senaste Kommentarer

Top Commenters

Onyanserat kollar på filmåret 2015

Inlägg av Eduardo den 30 november 2014 i

Allmänt

2015

2014 är snart slut och vi ser redan fram emot alla filmer som ska ses under 2015. Det är mycket uppföljare och mycket skit men vi försöker lyfta fram några personliga Guldkorn! Håller listan kort och försöker lyfta fram det som ni kanske missat? Inte Avengers 2: the Hypercold bla bla alltså.

Först ut är Eduardo:

Everest

Everest

Everest har det filmats massa gånger om men det är något speciellt med survivorfilmer på berg. Efter att haft en period där jag slukat just storys om folk dött när de försökt bestiga världens högsta berg känner jag mig extremt pepp. Baserad på  katastrofen 1996 när några bergsklättare vägrade vända om vilket fick katastrofala konsekvenser. Rollistan är minst sagt späckad – Jake Gyllenhaal, Keira Knightley, Josh Brolin m.fl. regissören är Baltasar Kormékur som gjorde briljanta 101 Reykjavik för en herras många år sedan och efter det… ptja 2guns (världens fulaste omslag alla jävla kategorier) men vi glömmer och förlåter lätt, klart detta kommer blir grymt!

chappie

Chappie – Neill Blomkamps nya film  – handlar om roboten Chappie som är utrustad med så avancerad AI att han är självmedveten och har en egen vilja. Jag borde egentligen inte gilla den – designen ser kaos ut och när jag kollar trailern så ser vi att Yolandi Visser och Ninja (Die Antwoord) försöker sig på skådespelarkarriärer. Något som kan bli väldigt smärtsamt att uppleva och scenerna i trailern lovar inte gott MEN hoppet kvarstår! Neill Blomkamp har visat att han kan med District 9 och hoppet lever kvar. Tänk om Die Antwoorden är ett oväntat genidrag?

Finns inga bilder från filmen så här är lite andra Mars-karaktärer.

Finns inga bilder från filmen så här är lite andra Mars-karaktärer.

The Martian – Ridley Scotts nya lågmälda(?) sci-fi film om en forskare som är strandad på Mars.  Baserad på boken med samma namn av Andy Weir så får vi följa astronauten (och antagligen något jävla universalgeni på det) som blir kvar på Mars när hans vänner tror han är död. Han får förlita sig på sig själv och sina Macgyverskills för att kunna överleva på planeten. Ryktena går att Matt Damon kommer spela huvudrollen och även om man undrar lite om han är passande så är det ändå en hyffsad hemmaplan för Ridley samt många scener med, vad jag antar, ensamma scener med bara en skådis. Utmanande om inte annat. Bilden ovan är något random som

 

Minst efterlängtade: Ant-Man, Terminator Genisis (hoppet dog när jag omslaget på Variety(?)) Jurassic World (kommer se den men bara för att säga att jag hade rätt.

Skrivet av Eduardo

Fascinerad av det ostrukturerade och det hopplösa. Stadsplanerare som anser att fler filmer borde ses i sin rätta urbana miljö – filmen är bara en del av upplevelsen. Tycker allt blir bättre på danska. Gillar överlag inte TV-serier.

Fler inlägg av Maila Eduardo
Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg