Senaste Kommentarer

Top Commenters

Onyanserats favoritfilmer – 1993

Inlägg av Christian Eklöw den 7 juli 2010 i

Allmänt Favoritfilmer Filmtips Onyanserat

Christians val

Måndag hela veckan

Christian säger: ” En av de roligaste filmerna som har gjorts. Smart manus och bra skådespeleri. Bill Murray gör en fantastisk roll med perfekt komisk tajming. Jag ser den om och om igen.”

Måns val:

Dazed & Confused

Måns säger: ”1993 var ett av 90-talets starkaste filmår med stora titlar som ”Short Cuts”, ”Carlitos Way” och ”In the Name of the Father”. Men måste jag välja en så blir det Richard Linklaters pärla ”Dazed & Confused”. Ingen film har skildrat den bitterljuva känslan av den sista sommaren bättre. Musiken, castingen, scenografin, manuset; allt sitter och jag tröttnar aldrig på den.”

Christophers val:

Tombstone

Christopher säger: ”Världens bästa cowboyfilm. Val Kilmer borde fått en Oscar för sitt magnifika porträtt av Doc Holliday. Kurt Russel har aldrig varit hårdare. Filmen är pompös, det spottas mer tobak än under Superbowl, det kläcks one-liners stup i ett, alla har mäktiga mustascher och Sam Elliott väser sina repliker mer än någonsin. En som inte gillade filmen var Kurt Russel som under premiären reste sig och utbrast: ”How the fuck could I agree to be in this shit”.

Leiyah Rose’s Val:

What's Eating Gilbert Grape?

Leiyah Rose säger: ”Johnny Depp är underbar som titelrollen och Leonardo gör sin enda(!!!) bra roll ever. Den är fantastiskt fint filmad och storyn är rörande. Det är en sån där film du vill se med någon du tycker jättemycket om. Igen och igen”.

Skrivet av Christian Eklöw

Wannabe rockstjärna som älskar amerikansk independent och blir uttråkad av actionrullar. Önskar att jag hade fått regissera Knubbigt regn.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg