Senaste Kommentarer

Top Commenters

Serierna vi inte bryr oss om – men kollar på ändå!

Inlägg av Embla Sue Panova den 5 augusti 2017 i

Allmänt

Känner du igen dig? Du har börjat kolla på en serie som känns någonstans mellan sådär och rätt kass. Ändå har den NÅGOT som gör att du inte kan fimpa den fast du vet att du borde. Vi har listat serierna som är rätt crappiga men uppenbarligen har något som gör att vi inte kan slita oss.

EMBLAS VAL

Black widows

Black Widows. Vi började kolla på svenska serien Black Widows på Viaplay. Jag gillar svenska produktioner, inte lika mycket som brittiska eller danska, men ändå. Jag tror hela grejen till att jag fortfarande kollar är att den började ganska bra. Eller riktigt lovande. Sen spårar det liksom ur – och det hyfsat snabbt in ändå. Det är alldeles för många luckor i logiken och manuset är på sina hålla superkonstigt skrivet. Vissa av karaktärerna blir bara konstigare och konstigare ju längre serien går, som om de fått helt fria spelrum att freestyla som de vill. Ändå är det något som gör att jag måste fortsätta kolla. Jag antar att det är hela grundplotten och tempot, det är inte så mycket tjafs som det annars kan bli utan det tutar på snabbt. Nu är jag inne på säsong 2 eftersom någon klyftig jävel har gjort en bra cliffhanger som jag av någon anledning bryr mig jättemycket om att se var den ska leda.

Game of Thrones. The tango we swore were the last, anyone? Shit vilken jävla resa det har varit för att ta sig in i den här serien, då – OCH för att slippa den. Först tog det typ fem försök att ens komma in i säsong 1. I vanliga fall hade jag gett upp direkt, jag har verkligen för lite tid och för mycket serier för att envisas med dålig tv. Men hajpen kring den här serien gör en ju irriterad – vad är det jag inte fattar liksom? Kom in i den rätt så bra till slut och fick sen en dipp. Sen fick jag ny pepp igen och tutade på någon säsong till innan jag gav upp. Försökt ett par gånger efter det, eftersom det tydligen ska ta sig och ska faktiskt ge mig på den igen så fort jag vet hur det går med de tre sörjande änkorna ovan. Problemet med GoT är ju att det är så otroligt ojämt. Ibland är det världens action och spänning och så blir det hur segt som helst – och är det något jag har allergi emot så är det sega serier. Hellre dåligt och snabbt än bra och segt. Ah, ni fattar.

Sex and the City. Nu är det ändå ett tag sen jag såg den, men det här är serien jag har häcklat när jag är bland folk för att gå hem och kolla i smyg. Det finns så mycket som är genialiskt med SATC, den är smart skriven, hyfsat feministisk ändå, det finns fler karaktärer man kan identifiera sig med och så vidare, men samtidigt är den så sjukt ytlig och sökt och icke-skön ur en massa andra aspekter.

 

THERESES VAL

Världens snyggast och mest olycksdrabbade sjukhus?

Greys Anatomy. Den här serien är egentligen helt absurd. Hur dessa människor ens överlever vardagen är för mig en gåta. Aldrig nånsin har ett sjukhus varit så drabbat som detta, om det inte befunnit sig i en krigszon. De blir beskjutna, får extremt ovanliga sjukdomar, förlorar nära och kära, är med om olyckor, är otrogna, blir hjärtekrossade.. you name it! Vad serien har är en bra berättartakt, musik och skådespelarinsatser. De vill hela tiden spela på min empatiska sida och de gör det väldigt bra. Den här serien fångade mig i yngre ålder och därför är jag nu investerad i karaktärerna. Det är den främsta anledningen till varför jag fortsätter att följa serien.

Revenge. Jag tyckte faktiskt att den här serien var bra under första säsongen, om än för lite knackiga skådespelarinsatser. Efter det blev den bara konstig och skådespelarna blev om något ännu sämre. Varje säsong ger jag upp och längtar till slutet, men precis när jag är på gång att ge upp så tar serien en vändning och blir sjukt spännande. Hur ska det gå!?? Nu har jag dock gett upp på riktigt och väljer att inte bry mig om vem som ska hämnas på vem. Good riddance.

Criminal minds. Jag älskar krimserier! ÄLSKAR! CSI, NCIS och Criminal minds är bara exempel. Särskilt gärningsmannaprofilering har varit ett privat intresse för mig så när Criminal minds kom ut satt jag som ett ljus vid TVn, och har följt det enda sedan dess. Den åldras tyvärr inte med behag och jag kan känna nu när jag ser den att det är ganska mycket orealistiskt med den och att det nu börjar störa mig. Hur ofta går en profilerare i förtruppen vid ett tillslag. Sen har jag hört ”We’re ready to give the profile” för många gånger. Vi får se om jag tar steget och överger den innan de själva beslutar sig för att ge upp.

 

EDUARDOS VAL

Vad hände med Earls lista? Bryr sig någon?

My name is Earl – Jag kommer ihåg hur stolta tv 6 var när dom köpt in serien från USA och uppmanade alla att titta på den eftersom ”…den var skitdyr att köpa in” och vissa tittade. Den blev väl aldrig direkt en snackis i Sverige (eller så hängde jag med fel folk) men det var något väldig lugnade att kolla igenom hela serien tills den lades ner efter säsong fyra. Antagligen var det kombinationen av Jason Lees insats som Earl tillsammans med det småorginella konceptet med hans lista och den allmänt loja stämningen genom hela serien. Lugna och avsläppande karaktärer som Crabman och Randy gjorde det till en perfekt serie att slappa till. När säsong fyra avslutades så var Earl inte klar med sin lista än och eftersom serien lades ner kommer han aldrig bli det och jag bryr mig faktiskt inte alls. Men skulle den få en ny säsong skulle jag ta en titt helt klart.

Bobs burgers – En animerad serie om en familj som har en hamburgerrestaurang och alla helt tokiga tokigheter som följer därmed. Dåligt tecknat och ofta ganska irriterande karaktärer gör att det på pappret borde vara få saker som tilltalar mig men samtidigt så har jag ändå plöjt varenda avsnitt på Netflix. Något många nog skulle kunna förklara med tristess men jag har samtidigt undvikit andra serier som jag vet att jag skulle älska mycket mer (The newsroom, The west wing – till och med nyare Simpson-avsnitt) men ändå sitter jag där och kollar varje nytt avsnitt om när Bob steker sina burgare och allt går åt helvete.

Caroline in the city – 90-talet var knark om en gillade riktigt sketna tv-serier och tv 3 hade inga problem med att agera langare dag efter dag vilket gjorde alla dom där dagarna när en skolakde eller var ”sjuk” lite lättare. Samtidigt så infann sig självfallet lite ångest då en redan då visste hur dåliga alla tv-serier var och en av de absolut sämsta var Caroline in the city som handlade om serietecknaren Caroline Duffy som såklart hade jobbiga kompisar och deras interna relationer och 95% utspelades i Carolines lägenhet. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det men serien kändes någorlunda lättare att svälja än Fresh Prince, lite ’roligare’ än Huset fullt och inte mindre enerverande skådisar än ensemblen i Alla älskar Raymond. Skulle jag ha ett gulity pleasure så skulle det nog vara att jag sett alla av 97 avsnitt av Caroline in the city och jag vet fortfarande inte varför.

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
 • Alexander Kantsjö

  My Name is Earl var ju briljant! Jag följde den slaviskt och blev grymt besviken när den lades ner. Det var verkligen ingen ”mnja-serie” för mig. Den hade dock fallit lite i glömska, så jag tackar för påminnelsen och sätter den på min ”att-kolla-igenom-snart-igen-lista” 🙂 2 Broke Girls är serien för mig. Jag vet att jag inte borde tycka det är bra, och gör det väl egentligen inte heller direkt, men kan ändå inte låta bli att titta på den.

 • Eduardo

  Haha ja, alltså jag ser den inte som kass utan mer att jag var totalt oengagerad i den fastän mer talade för att jag borde gilla den. 2 brook girls alltså, verkar som många har den som guilty pleasure för på varje flygning som jag varit på finns det minst två avsnitt av den serien tillgänglig. Vad är det som är så fascinerande med den egentligen? Brukar ta en titt på den med emellanåt nämligen 🙂

 • Pingback: 90-talets skräpfyllda tv-tablå – vi minns bottenskrapet! « Onyanserat – Blogg om film och tv()

 • loke666

  Tänk vad olika smak vi har. Jag tycker att CITC är en av få serier som överlevt 90-talet med behållning.

 • Pingback: 90-talets skräpfyllda TV-tablå « Onyanserat – Blogg om film och tv()

 • Eduardo

  Haha se där! Kollade lite youtube-klipp såhär i efterhand och jag känner verkligen nostalgihatet skölja över mig 🙂

Fler onyanserade inlägg