Senaste Kommentarer

Top Commenters

The Tillman Story

Inlägg av Leiyah Rose Lindén den 26 juni 2010 i

Allmänt Dokumentär Film

Vad hände Pat Tillman?

Att jag gillar dokumentärer lär väl inte ha undgått någon, trots att jag i brist på annat bra recensionsmaterial fått roa mig med bdsm-romcoms. Allt det där är på väg att vända nu. För nu har konspirationsdokumentären ”The Tillman Story” haft premiär på Sundance.
Dokumentären är regisserad av Amir Bar-Lev.

Känner du till Pat Tillman? Han var en atlet med miljondollarskontrakt i NFL. Fram tills han valde att släppa den drömmen för att åka ned till Afghanistan och tjäna sitt land. Ingen tvingade honom, han kände helt enkelt att det var det rätta att göra. Pat Tillman dog, i likhet med många därnere i Afghanistan. Eftersom han var en känd man skapade det stora rubriker. Vad som hände sedan är mycket intressant. Familjen började upptäcka luckor i de förklaringar som gavs från militären.

När Tillman blev skjuten och dödad i tjänsten, spann den amerikanska militären en berättelse om en tapper soldat som slagits mot talibanerna krafter och stupat. Senare visade det sig att Tillman dödades av vänskaplig eld, och att militären hade ljugit i sin första rapport om Tillmans död. När de började gräva i det hela och började ställa frågor rullades ett svek utan dess like upp. Lögnerna rullade som tidningspressar. Och så, gjordes ”The Tillman story”, med en enda grundläggande frågeställning: Vad var det egentligen som hände Pat Tillman?

Skrivet av Leiyah Rose Lindén

Är ökänd för sin totala oförmåga att underordna sig sociala strukturer, men är i övrigt förtjusande. Student på Estetikprogrammet vid Södertörns Högskola där hon försöker få in lite mer hiphop. Föredrar dokumentärer men är ruskigt svag för independentfilm.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
  • Alexander Kantsj&oum

    Jag är till skillnad från dig inte jätteförtjust i dokumentärer, däremot är jag en sucker för konspirationsteorier så det här verkar som en riktigt intressant rulle! Finns det något datum för Sverige-release?

  • Leiyah Rose Lind&eac

    Inte vad jag vet, den har hittills bara hunnit ha premiär på Sundance. Men jag lämnar besked så fort jag vet nåt:)

  • Alexander Kantsjö

    Toppen! Tack!

Fler onyanserade inlägg