Senaste Kommentarer

 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Men gud vad spännande! Visste inte detta. Ja alla dokumentärer borde sluta som Jinx egentligen, men för de som inte...
  Posted 12 juni, 2018
 • Lindman1 on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Körde precis igenom denna på Netflix och redan par avsnitt in kände jag igen storyn men kunde först inte riktigt...
  Posted 11 juni, 2018
 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Eh, hur fasen kunde jag skriva fel? 2 ggr dessutom. Skäms som en HUND. :D
  Posted 10 juni, 2018
 • Daniel S on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Finns på Netflix också! Och han heter ”Peterson”. :)
  Posted 8 juni, 2018
 • Lindman1 on Deep Blue Sea 2 – Hajar som pajar

  En helt rimlig frågeställning. Jag har alltid plats för hajar, dinosaurier, seriemördare och rymdvarelser. En härlig blandning men tyvärr också...
  Posted 4 juni, 2018

Top Commenters

Tre tips för dig som gillar bladd.

Inlägg av Embla Sue Panova den 10 december 2012 i

Allmänt

I helgen såg jag sent omsider Abraham Lincoln Vampire Killer som nyligen släpptes på DVD. Trots att jag slukar serier som andra läser deckare i hängmattan hade jag helt missat både serien och filmen. Jag kom att tänka på hur få vampyfilmer som egentligen håller måttet utan att hamna på tonårshyllan eller gå bananas i det där hopplöst romantiska tjafset. Ibland vill man liksom bara se lite huggtänder, ska det vara så jäkla svårt??

Här kommer tre fina tips som garanterat är fritt från både high schools och citat som: Take me away from all this death! (Även om Dracula är en helt ok vampyrfilm!)

Abraham Lincoln Vampire Hunter: Det här är en grymt snygg film, man kan nästan se hur det ser ut i serieböckerna ruta för ruta. Dessutom är det en twist med lite skön Crouching Tiger-vibbar vilket alltid är bra! En liten kärlekshistoria är invävd, men det viktiga här är blod, hämnd och ond bråd död. Inte så mycket av det där som jag kan gilla kring reglerna för vampyrer och annat oknytt, men jag tycker de håller sig bra till det man lärt sig sedan innan. En mer ordentligt recension kan du läsa här, även om jag hade varit mer frikostlig med betygen.

Shadow of the Vampire: Det är omöjligt är det att prata kvalitetsvampyr om man inte nämner den här pärlan! Jag tror mig veta att den inte blev så stort bland publiken, vilket är mer än synd! Willem DeFoe är briljant som metodskådespelaren Max Schreck. Han skakar hela filmteamet som inte vet om mannen som spelar Nosferatu är skådespelare eller rentav en tvättäkta vympyr!

Låt Den Rätte Komma In: En av de få gångerna jag läst böckerna innan jag ser filmen. Okej. En av de få gångerna jag läst boken alls. Svenska skräckfilmer som kan  klå britter och amerikanare på fingrarna är möjligen då, men när det händer blir det magiskt. Älskar att det är barn som är vampyrer, älskar sjuttiotalskänslan och att alltihop utspelar sig i Blackeberg. Per Ragnar är möjligen inte född ond, men han är fan född att spela ond. Här finns allt man kan önska sig. Och skit i att se den amerikanska versionen – det finns ingen anledning.

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg