Senaste Kommentarer

 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Men gud vad spännande! Visste inte detta. Ja alla dokumentärer borde sluta som Jinx egentligen, men för de som inte...
  Posted 12 juni, 2018
 • Lindman1 on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Körde precis igenom denna på Netflix och redan par avsnitt in kände jag igen storyn men kunde först inte riktigt...
  Posted 11 juni, 2018
 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Eh, hur fasen kunde jag skriva fel? 2 ggr dessutom. Skäms som en HUND. :D
  Posted 10 juni, 2018
 • Daniel S on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Finns på Netflix också! Och han heter ”Peterson”. :)
  Posted 8 juni, 2018
 • Lindman1 on Deep Blue Sea 2 – Hajar som pajar

  En helt rimlig frågeställning. Jag har alltid plats för hajar, dinosaurier, seriemördare och rymdvarelser. En härlig blandning men tyvärr också...
  Posted 4 juni, 2018

Top Commenters

Vad är oddsen att se en svart svan?

Inlägg av Måns Lindén den 23 augusti 2010 i

Allmänt Filmtips Trailers

Se mig. Älska mig.

Ganska goda faktiskt.

En av mina absoluta favoritregissörer, Darren Aronofsky, är snart tillbaka med en ny film som heter just ”Black Swan”.

Han är unik i ett avseende. Samtliga hans långfilmer är nämligen bra eller helt fantastiska.

Den kluriga ”Pi” såg jag på Filmfestivalen för många år sen och sögs in en monokrom mardröm som aldrig släppte taget. Några år senare visade samma festival ”Requiem for a dream.” Min tes att ”man inte kan kräva underhållning på bio” fick då vatten på sin kvarn. En hel tsunami skulle man kunna säga. ”Requiem for a Dream” är en av tidernas mest deprimerande filmer, men även en modern klassiker som ingen bör missa. Sen kom ”The Fountain” som är hans visuella mästerverk. Den balanserar hela tiden på gränsen för vad som kan accepteras utan att man ska kasta adjektivet ”pretentiös” efter den, men jag tycker den håller hela vägen och jag köper svulstigheterna rakt av. Nu senast gjorde han ”The Wrestler”. Om inte den öppnande era tårkanaler så vet jag faktiskt inte vad som krävs. Snyggt ruffigt 16 mm-foto, glimrande manus och med två monumentala insatser av både Mickey Rourke och Maria Tomei går det inte säga annat att filmen blev bestulen på åtminstone två Oscars.

Black Swan då? Jag vet inte riktigt. Bra känsla, men är det kanske till slut dags för en aldrig så liten plump i det fläckfria protokollet?

Filmen öppnar Venedigs Filmfestival den 1:e september, men eftersom vi inte är bjudna får vi vänta med utlåtande till någon trött ryss-femma dimper ner i knät.

Skrivet av Måns Lindén

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
 • Jag är inne på ditt spår, Darren ftw. Såg trailern för en eller två veckor sen. Måste se den. Är sjukt nyfiken. känner att jag kanske kommer älska den. Även om Mila Kunis är med.

Fler onyanserade inlägg