Senaste Kommentarer

Top Commenters

En bondes längtan – Recension

Inlägg av Ingrid Forsberg den 7 oktober 2011 i

Dokumentär Kortfilm Recensioner

För nio år sedan fick Knut Lindgren en guldmedalj för 23 års prickfri mjölkleverans. På bilder från ceremonin ser man hur Knut tar emot medaljen ur prinsessan Victorias hand, i damig pagefrisyr och vadlång kjol. För bonden Knut har levt som transsexuell i flera år, och den längtan som titeln syftar på är att han vill bli kvinna till fullo.

I kortdokumentären En bondes längtan ger regissören Rebecka Rasmusson en fin liten inblick i bondens liv. Det är skönt att det inte är så probleminriktat, och det är väldigt avväpnande att se hur tanterna i den lokala klädbutiken på bred skånska hjälper Knut att välja den rätta damblusen och bh-storleken. Där hemma på gården blir kontrasten stor när han målar naglarna, skitiga av bondearbetet, i det slitna och stökiga huset.
En liten bit av ett livsöde, som jag gärna hade sett ännu mer av!

 

En bondes längtan har premiär 7 oktober, som en del av Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio, och visas gratis på många biografer. Kolla in vilka biografer som visar den på Folkets Bios hemsida.

Skrivet av Ingrid Forsberg

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
  • Genna

    Gratis? För att ingen vill se den kanske? Verkar som en outsiders dokumentär.
    Tragiskt.

  • Ingrid

    På vilket sätt skulle det vara tragiskt menar du? Att jämföra den med en Outsiders-dokumentär är nog så långt från sanningen du kan komma. 

Fler onyanserade inlägg