Senaste Kommentarer

Top Commenters

Felon – förlåt Val.

Inlägg av cpanov den 26 februari 2010 i

Dvd Recensioner

Hej Val.

Jag har i tidigare inlägg här på onyanserat gjort mig löjlig på din bekostnad. Jag har skrivit om hur jobbig du verkar vara att jobba med. Jag har skrattat åt dina musikaläventyr. Jag har t.o.m sagt upp min kärlek till dig.

Förlåt.

Filmen Felon med Stephen Dorff och Val Kilmer är fantastisk.  Dorff spelar en vanlig kille med vacker fru och en Jerry Maguire-inspirerad son (rufsigt blont hår och Harry Potter-brillor). När Stephen  råkar slå ihjäl en inbrottstjuv vänds hans annars perfekta liv upp och ner. Han hamnar på San Quentin. Från att ha varit en hyvens kille blir Dorff mer och mer en produkt av sin vidriga omgivning. Han delar cell med en ärrad mördare vars högsta önskan var att bli avrättad, men istället fick han livstid och ”ruttnar” sakta ihjäl. Han spelas av, just det, Val Kilmer.

Filmen är känsligt regisserad av Ric Roman Waugh. Spelet är nedtonat. Vilket ännu en gång bevisar min tes om att man behöver inte skrika eller snora för att få fram en jobbig känsla. Det kan räcka med en blick. En suck. Eller en andning.

Felon känns också extremt realistisk (märk väl att jag skrev känns realistisk. Jag har nämligen ingen som helst erfarenhet av fängelser.)

Val Kilmer gör sin bästa roll sedan, som sagt, jag vet inte när. Jag tror faktiskt inte jag sett honom bättre. Han känns verkligen ett med sin karaktär. (Tips. Lägg gärna märke till sättet han andas på. Det låter konstigt men det är magiskt.)

Så spring iväg och hyr Felon. Och gör som jag. Bli kär igen.


Skrivet av cpanov

Fler inlägg av Maila cpanov
Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
 • Just det, gammal kärlek rostar aldrig!

  Den ska jag definitivt hyra, låter mycket intressant! Har hört mycket bra om den filmen tidigare 🙂

 • Slim

  Trodde du var ironisk först. Dorffen o Val bådade inte riktigt gott när jag såg omslaget… Ger den en chans då. Smack.

 • Kan bara hålle med herr Panov av att Felon var en mycket trevlig överraskning. Kanske lite väl amerikansk på sina ställen, men det kan jag leva med. Det går att göra ångestfilm med hopp. Det ni.

 • Måns Lindén

  Det händer inte ofta, men just i det här fallet är vi alla tre överens. Det var en bra film och Val var tung. Han måste ha specialstuderat Marlon Brando i Apocalypse Now inför inspelningen. Samma sköna valium-aktiga spel.

 • Såg den när den kom och satte andan i halsen när jag såg fodralbilden här. Jag har hållit väldigt tyst om att jag betalade och hyrde den strax efter den kom med risk att bli utskrattad. Därför gläder den här tråden mig och jag kan komma ut ur garderoben och instämma med övriga.

 • Christopher Panov

  @bäcken. Jag har full förståelse.

Fler onyanserade inlägg