Senaste Kommentarer

Top Commenters

Adult Wednesday Addams – Döden klär henne

Inlägg av Therese Wåtz den 30 juni 2016 i

Extramaterial

 

these-13-creepy-and-kooky-addams-family-facts-really-are-a-scream-629811

Alla minns vi väl den dödligt roliga och ikoniska familjen Addams. Deras starka familjeband och hur de så kärleksfullt torterade varandra.

Familjen skapades redan på 30-talet av Charles Addams. Den skulle vara en slags motpol mot den amerikanska helylle-familjen och började som en seriestrip i The New Yorker. Familjen Addams har sedan dess visats i flera medieformer (serietidningar, TV-serier, spel och i filmer). Hela släkten Addams är egentligen ganska stor, men i kärnan ser vi pappa Goméz, mamma Morticia, farbror Fester och barnen Pugsley och Wednesday.

The Addams family 1991

The Addams family 1991

Jag själv stötte först bekantskap med familjen Addams när Barry Sonnenfelds The Addams family kom ut 1991. Jag var då ganska liten och det var med skräckblandad förtjusning jag såg hur de makabra karaktärerna förde sig i livet. Speciellt fascinerad blev jag över dottern Wednesday, som i den här produktionen porträtterades klockrent av Christina Ricci. Jag försökte till och med sova som henne på natten, men tyvärr utan framgång.

Christina Ricci som Wednesday Addams

Christina Ricci som Wednesday Addams

Wednesday är en riktigt speciell flicka. Hon är en fullblods-sadist med mord i sinne. Hon försöker ofta döda sin bror och det anspelas även att hon skrämt ihjäl en pojkvän. Med bister uppsyn klär hon sig alltid i finaste begravningsstass och har sitt korpsvarta hår i två flätor.

Hon har alltid porträtterats som en ung flicka, men nu har skådespelaren Melissa Hunter skapat en vuxen version av Wednesday, som man kan hitta på YouTube. Här kan vi se henne utföra allt som en ung vuxen gör. Hon går på jobbintervju, dejtar killar och tar körkort. Allt utan ett leende så långt ögat kan nå.

Melissa Hunter som en vuxen Wednesday Addams

Melissa Hunter som en vuxen Wednesday Addams

Som vuxen tacklar hon allt med ro, och trots att hon höjer många ögonbryn verkar hon helt oberörd själv. Hennes sätt att hantera män som skriker obsceniteter efter henne på gatan är föredömligt, och hon tar verkligen ingen skit från någon.

Wednesday tackar för komplimangerna

Wednesday tackar för komplimangerna

Melissa Hunter gör en Wednesday som jag tror att skaparen skulle kunna se henne och med över 12 miljoner visningar och två säsonger verkar även världen nöjda med resultatet. Avsnitten är runt 3 minuter långa så du kan se båda säsongerna på under en timme.

 

Båda säsongerna av Adult Wednesday Addams finns på YouTube.com.

Skrivet av Therese Wåtz

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg