Senaste Kommentarer

Top Commenters

Boktips för hårda paket

Inlägg av Embla Sue Panova den 10 december 2014 i

Extramaterial

ordfront

Det var egentligen meningen att det skulle bli recensioner av det här fina bokpaketet som kom till redaktionen, men såhär i juletid känns det som man vill att glädjen ska bli dubbel. Därför bestämde vi oss helt enkelt för att göra julklappstips av dem – så jäkla bra är det alltså. Så vill du ge hårda paket i år följer här tre helgrymma tips. Varsågoda!

Creepypasta, Jack Werner
Ni som inte känner till Jack Werner måste väl verkligen bara använda internetz till att sitta och googla kattklipp, kan man tänka. Jack är nämligen en grym skribent som bland annat ligger bakom Viralgranskaren – ni vet de som låter en veta om den där otroliga historien som alla skickade runt och förfasades över verkligen var sann eller ej – eftersom ingen annan orkar ta reda på fakta (inte ens kvällstidningarna). Nu har han släppt en bok med de bästa (värsta?) spökhistorierna på nätet. Förr i tiden kallades det vandringssägner men nätet är ju givetvis en ännu bättre plats att sprida saker på.
Boken är faktiskt lite läskigt. Namnet säger ju allt – ”creepypasta” är en ordvits på begreppet copy+paste (att kopiera och klistra in, vilket fritt tolkat ju är precis vad man gör när man berättar vidare) fast ”creepy” när det handlar om något läskigt. Jag läser med lite svettiga händer från pärm till pärm och kommer på mig själv att önska att det aldrig ska ta slut – och samtidigt ångra att jag ens började. Det här är den perfekta klappen till den som gillar att bli lite skrämd och gillar att läsa om hur saker förvrids från en mun till en annan. HÄR kan du få en försmak av läskigheterna!
Skönhetskalender, Nanna Johansson
Jag har sagt det många gånger, att jag älskar Nannas hjärna! jag blir helt galen av att läsa hennes betraktelser och drifter med allt som är knas omkring oss – VARFÖR  KUNDE INTE JAG HA KOMMIT PÅ DET DÄR ROLIGA, liksom? Men nu är jag ju inte i närheten av så rolig som hon är och då är det ju bara att tacka och ta emot att hon producerar så mycket kul som jag kan skratta åt.
Skönhetskalendern är precis vad det låter: en regelrätt kalender indelad i månader och med ett tips för varje månad. Superpraktiskt för oss som vill hänga med i trenderna och få de allra bästa tipsen för att bli allt en quinna kan vara. Har du ännu inte bekantat dig med Nannas briljans kan du skaffa dig en försmak HÄR innan du rusar iväg och köper ditt ex av Skönhetskalendern.
Kunskapens frukt: Liv Strömquist
Vi fortsätter med serietecknare som har hjärnor man vill in och bo i och kommer givetvis till roliga och smarta Liv. Det här är en rolig och träffade bok om fittan och allas mer eller mindre komplicerade relation till den.
Det här är roligt, insiktsfullt men också lite allvarligt – varför ska vi tjejer smyga med tamponer som om vi hade gjort nåt fult en gång i månaden, till exempel. Sånt svarar Liv på och mycket därtill. Kul för alla som har en fitta, är nyfiken på fittan eller känner nån som har en. Mer om Liv hittar du HÄR.
Samtliga böcker finns att köpa lite här och var, till exempel på Adlibris.

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg