Senaste Kommentarer

 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Men gud vad spännande! Visste inte detta. Ja alla dokumentärer borde sluta som Jinx egentligen, men för de som inte...
  Posted 12 juni, 2018
 • Lindman1 on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Körde precis igenom denna på Netflix och redan par avsnitt in kände jag igen storyn men kunde först inte riktigt...
  Posted 11 juni, 2018
 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Eh, hur fasen kunde jag skriva fel? 2 ggr dessutom. Skäms som en HUND. :D
  Posted 10 juni, 2018
 • Daniel S on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Finns på Netflix också! Och han heter ”Peterson”. :)
  Posted 8 juni, 2018
 • Lindman1 on Deep Blue Sea 2 – Hajar som pajar

  En helt rimlig frågeställning. Jag har alltid plats för hajar, dinosaurier, seriemördare och rymdvarelser. En härlig blandning men tyvärr också...
  Posted 4 juni, 2018

Top Commenters

Captain Roo Roo’s Lullaby dream adventure – Ett lugnt och stillsamt spel

Inlägg av Therese Wåtz den 27 oktober 2016 i

Extramaterial

captain2

Vi på Onyanserat tar oss ibland an andra mediaformer än film och TV. Det kan vara konserter, böcker eller annat som vi tycker att vi vill skriva om. Idag har jag valt att skriva om en app som riktar sig till barn. Appen heter Captain Roo Roo’s Lullaby Dream Adventure. Jag valde att skriva om den då den är ganska speciell. Den är inte det vanliga skrikiga och färgsprakande som de flesta förknippar med barn-appar. Här har du istället en upplevelse i gråskala med lugn musik och ett stillsamt tempo, och det är det som gör att den sticker ut i barn-apps-djungeln.

Bakom appen ligger det svenska mediabolaget Fused Lizard. Bolaget består av en punkare och en hårdrockare som beslutat sig för att göra barn-appar. Före Captain Roo Roo släppte de den interaktiva miljö-appen Ducklas behöver din hjälp, där man, med hjälp av gräsanden Ducklas, lär sig mer om miljön och hur vi alla kan hjälpas åt för att hålla den friskare.

Fused Lizard gör inget halvdant. Alla aspekter är väl genomtänkta och utförda. Objekten och miljöerna är handritade och det ger spelen ett särpräglat utseende. Musiken är lågmäld och tanken bakom det stillsamma är att det ska finnas spel som inte jagar upp och exalterar. Captain Roo Roo kan med lätthet spelas nära läggdags, utan att barnet utsätts för för mycket synintryck och skräniga toner.

rooroo

Man får följa lilla musen Roo Roo på sin båtfärd in i drömlandet. Tillsammans stöter man på objekt som man antingen kan interagera med, eller bara låta passera. Det är bland annat sjöjungfrur som man kan få att sjunga, moln som kan blixtra och dundra och stjärnor som man kan tända.

Spelet riktar sig till barn i åldrarna 1-5 och den ställer inga krav på läs- eller språkförståelse. Min dotter på 3 år hade inga svårigheter med spelet och engagerade sig i allt som Roo Roo stötte på. Vi kommer absolut att spela det flera gånger.

Captain Roo Roo’s Lullaby Dream Adventure finns på båda App Store och Google Play.

Skrivet av Therese Wåtz

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg