Senaste Kommentarer

Top Commenters

Creepypodden – skräck för öronen

Inlägg av Embla Sue Panova den 5 augusti 2015 i

Extramaterial

creepypodden

Härom natten sov jag med tänt i alla rum, förutom sovrummet, så att området kring sängen skulle lysas upp tillräckligt mycket för att skapa lite falsk trygghet. Jag gick och la mig med skräckkänslor i hela kroppen och det sista min man sa innan vi somnade (och jag nästan lyckats glömma att jag var rädd) var: ”fan vad läskig creepypodden var”. Då visste jag att det skulle krävas åtminstone 20 minuter extra – och framtvingade tankar på söta valpar, innan jag skulle kunna somna. Här kommer ett tips till alla er som tycker att det där lät som ett härligt sätt att spendera sitt sänggående.

Jag har tidigare skrivit om Creepypasta, viralgranskaren Jack Werners fantastiska blogg om spökhistorier på nätet som sen blev en skräckbok. (Läs om den HÄR om du missat!) Som om någon läst mina tankar finns nu Creepypodden, en möjlighet för er som vill att lyssna på läskigheterna istället!

I, tyvärr ganska futtiga, fem avsnitt tar Jack med oss på läskiga historier om getmannen, spökkonton på nätet, barnen med svarta ögon och många andra isande berättelser som går runt på nätet. Hemma satte vi på podden lagom till att det värsta åskvädret brakat loss och rummet var upplyst enbart av stearinljus. Ni måste definitivt inte imitera det draget om ni är lite lättskrämda av er. Det här är nämligen historier som kanske inte skrämmer en så farligt medan man lyssnar. Nej, de ger en lite kalla kårar och man säger kanske nåt i stil med ”fy vad läskigt” utan att egentligen veta precis hur läskigt det i själva verket är. Det märker man först när man ska sova och det har blivit dags att dra för gardinerna.

Creepypodden hittar du HÄR och för dig som blev glad över det här tipset kan jag också plussa på glädjen med att det kommer en andra säsong inom en inte alltför snar framtid. En tröst för den som, precis som jag, slukar alla fem avsnitt i en enda lyssning.

creepypasta

Har du ännu inte läst Creepypastaboken? Då kan du vinna ett alldeles eget exemplar genom att svara på frågan: Hur många är barnen med de svarta ögonen som man kan träffa på med lite otur, som Jack berättar om i första poddavsnittet? Skicka ditt svar till embla@onyanserat.se.

 

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg