Senaste Kommentarer

Top Commenters

Hipp hurra! Maria Lang fyller 100 år!

Inlägg av Embla Sue Panova den 16 juli 2014 i

Extramaterial

marialang

I år är det 100 år sen Sveriges egen deckardrottning Maria Lang föddes, blev jag upplyst när en vän i min Facebook-feed visade en bild på hur han fyllt semesterpackningen med Langböcker som han skulle hinna med att läsa i sommar. Och han är långt ifrån ensam. Deckare i allmänhet hör ju sommaren till men bland mina vänner är det många som låter gamla Maria Lang-böcker toppa sommarläsningen. Och är man ett fan av den gamla skolans deckare kan man verkligen frossa nu – både i de fantastiskt snygga nyutgivna böckerna från Norstedts och med de välgjorda filmatiseringarna som gjordes nyligen.

VINN EN BOK!

För att fira Maria, och slå ett slag för deckare som inte löser mordgåtor genom att visa magsäckar i genomskärning à la CSI, har vi på Onyanserat lagt vantarna på de två sista titlarna som finns kvar att köpa i bokväg, nämligen Farligt att förtära och Inte flera mord! (de andra är faktiskt helt slutsålda) som vi tänkte ge våra kära läsare chans att vinna. Maila embla@onyanserat.se och berätta vad trion i Maria Langs berättelser heter.

VINN EN FILM!

Men du som är mer för rörliga bilder ska förstås inte behöva gå lottlös! Samtliga filmer kan du nu se på Tv4 Play Premium (som man kan testa gratis i en månad om man vill). Är du mer för att äga film (och vem är inte det?) kan du vara med och tävla om dem genom att maila embla@onyanserat.se och berätta vilka tre skådespelare det är som gestaltar Maria Langs deckartrio i samtliga filmer.

 


Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg