Senaste Kommentarer

Top Commenters

Missa inte Caitlin Moran på Kulturhuset i Stockholm i morgon!

Inlägg av Embla Sue Panova den 4 december 2014 i

Extramaterial

caitlin

Ni har väl inte missat att världens roligaste kvinna kommer till Stockholm i morgon? Feministiska författaren och krönikören Caitlin Moran besöker Kulturhuset och nu har du chans att se henne prata om livet i allmänhet och sin nya bok Konsten att skapa en tjej i synnerhet. Årets händelse, törs jag påstå. (Och blev du rädd för ordet feminist nu, så fortsätt ändå läs – du kommer fatta varför.)

Jag är ständigt förvånad över pappor till döttrar i min Facebookfeed som lägger upp roliga klipp om hur illa tjejer parkerar och vägrar sätta sig in i vad feminism egentligen är. Hur tror de att deras små tjejer ska få det som vuxna? Eller för all del föräldrar till pojkar – vill de verkligen sätta machopressen på sönerna? Tänker de inte så långt eller är de lite dumma i huvudet? Eller är det kanske som i Johnny Cash-låten A boy named Sue – man vill skapa en hård värld så de blir hårdhudade? För den som inte fattar feminism, inte tror att den behövs OCH för alla som redan insett hur viktigt det är har någon god makt skänkt oss Caitlin Moran, som mer än gärna benar ut sin klarsyn på hur vi förhåller oss till varann – och oss själva. Och hon gör det på det roligaste tänkbara vis! Kolla in här om du inte tror mig:

Min första kontakt med Caitlin var genom boken Konsten att vara kvinna – en slags handbok med glimten i ögat där hon blandar hej vilt mellan historier om sitt eget liv med reflektioner kring hur det är att vara kvinna. Efter den kom hennes samlade krönikor ut i boken Moranthologi och nu senast Konsten att skapa en tjej som är en roman.

Caitlin är full av roliga betraktelser, jämförelser och berättelser. Inte sällan känner jag igen mig, både i populärkulturen som omhuldar hennes berättelser men också i hur man förhåller sig till sig själv. Och hennes böcker är långt ifrån bara skrivna för tjejer – det här är både underhållande och viktigt för alla!

Biljetter finns att köpa HÄR!


Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg