Senaste Kommentarer

 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Men gud vad spännande! Visste inte detta. Ja alla dokumentärer borde sluta som Jinx egentligen, men för de som inte...
  Posted 12 juni, 2018
 • Lindman1 on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Körde precis igenom denna på Netflix och redan par avsnitt in kände jag igen storyn men kunde först inte riktigt...
  Posted 11 juni, 2018
 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Eh, hur fasen kunde jag skriva fel? 2 ggr dessutom. Skäms som en HUND. :D
  Posted 10 juni, 2018
 • Daniel S on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Finns på Netflix också! Och han heter ”Peterson”. :)
  Posted 8 juni, 2018
 • Lindman1 on Deep Blue Sea 2 – Hajar som pajar

  En helt rimlig frågeställning. Jag har alltid plats för hajar, dinosaurier, seriemördare och rymdvarelser. En härlig blandning men tyvärr också...
  Posted 4 juni, 2018

Top Commenters

Missa inte Caitlin Moran på Kulturhuset i Stockholm i morgon!

Inlägg av Embla Sue Panova den 4 december 2014 i

Extramaterial

caitlin

Ni har väl inte missat att världens roligaste kvinna kommer till Stockholm i morgon? Feministiska författaren och krönikören Caitlin Moran besöker Kulturhuset och nu har du chans att se henne prata om livet i allmänhet och sin nya bok Konsten att skapa en tjej i synnerhet. Årets händelse, törs jag påstå. (Och blev du rädd för ordet feminist nu, så fortsätt ändå läs – du kommer fatta varför.)

Jag är ständigt förvånad över pappor till döttrar i min Facebookfeed som lägger upp roliga klipp om hur illa tjejer parkerar och vägrar sätta sig in i vad feminism egentligen är. Hur tror de att deras små tjejer ska få det som vuxna? Eller för all del föräldrar till pojkar – vill de verkligen sätta machopressen på sönerna? Tänker de inte så långt eller är de lite dumma i huvudet? Eller är det kanske som i Johnny Cash-låten A boy named Sue – man vill skapa en hård värld så de blir hårdhudade? För den som inte fattar feminism, inte tror att den behövs OCH för alla som redan insett hur viktigt det är har någon god makt skänkt oss Caitlin Moran, som mer än gärna benar ut sin klarsyn på hur vi förhåller oss till varann – och oss själva. Och hon gör det på det roligaste tänkbara vis! Kolla in här om du inte tror mig:

Min första kontakt med Caitlin var genom boken Konsten att vara kvinna – en slags handbok med glimten i ögat där hon blandar hej vilt mellan historier om sitt eget liv med reflektioner kring hur det är att vara kvinna. Efter den kom hennes samlade krönikor ut i boken Moranthologi och nu senast Konsten att skapa en tjej som är en roman.

Caitlin är full av roliga betraktelser, jämförelser och berättelser. Inte sällan känner jag igen mig, både i populärkulturen som omhuldar hennes berättelser men också i hur man förhåller sig till sig själv. Och hennes böcker är långt ifrån bara skrivna för tjejer – det här är både underhållande och viktigt för alla!

Biljetter finns att köpa HÄR!


Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg