Senaste Kommentarer

Top Commenters

Ny serietidning: Hagel

Inlägg av Embla Sue Panova den 9 juli 2014 i

Extramaterial

hagel

För oss vuxna som älskar serier börjar tiderna bli riktigt goda på tidningshyllorna. Först kom Apart förlag med Walking Dead och Game of Thrones och nu kommer Egmonts nya serie Hagel ut, där du bland annat kan läsa serieversionen av Sons of Anarchy. Jag är överförtjust över den här nya trenden och har förstås varit tvungen att kolla in denna hårdkokta serietidning.

I engelskan finns så mycket bra ord, brukar det heta. Och för serier gäller det verkligen. Som orden comics eller graphic novels. Svenskans serietidningar är ett ganska tamt ord som impulsmässigt för tankarna till Bamse eller Gnuttarna. Men det är möjligt att vi i Sverige snart får hitta på bättre ord – eller åtminstone utvidga våra associationer, för kommer bra serier för vuxna i den här takten lär vi behöva det.

Hagel samlar moderna serier som Sons of Anarachy, 2 Guns (storfilm i Hollywood med Denzel och Mark Wahlberg) Jeremiah Harm med flera – serier som baseras på film/TV eller tvärtom: film/TV som baserad på en serie. På sidan av tidningen står orden ”mangel, action, äventyr och anarki”, och det kan nog ganska väl knyta samman temat på serierna som trängs mellan de glossiga pärmarna. Jag gillar verkligen både innehållet, tecknarstilen och formatet på hela tidningen – det här är mer ett magasin i storleken och med närapå 100 sidor får man verkligen valuta för sina 69:90. I kommande nummer kommer även andra serier att gästa tidningen, framför allt från USA och franskspråkiga länder. Jag ser med spänning fram emot att läsa mer!

Första numret är ute as we speak och nummer två kommer i september – passa på att börja samla nu så du kan hänga med från start.

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg