Senaste Kommentarer

Top Commenters

Redaktionen tipsar om HALLOWEENHORROR!

Inlägg av Embla Sue Panova den 31 oktober 2016 i

Extramaterial

halloween

Det kanske inte har undgått någon att det är idag man ska titta, lyssna och läsa skräck för att skrämma skiten ur sig själv. Här har vi samlat våra bästa skräcktips för dig som gillar att sitta i soffan med en kudde i plytet. (Un)happy halloween, kära läsare!

EMBLAS TIPS

halloween2

Podd – Creepypodden: Jag vet att jag alltid tar chansen att tipsa om Jack Werner och jag kan och idag är inget undantag. Men faktum är att Creepypodden är så jäklans bra och obehaglig att det vore galenskaper att inte tipsa om den såhär på skräckens högtidsdag.

Bok – Färjan: Vi har även en förkärlek för Mats Strandberg här på redaktionen och hans skräckberättelse Färjan är vansinnigt klaustrofobisk och läskig. Nästan alla skräckberättelser som utspelar sig på en begränsad yta där man är fast blir ju bra och Mats gör sin skräckfest på vågor till en riktigt, riktigt obehaglig upplevelse.

Film – Halloweensviten: Det finns ju en uppsjö skräckfilmer att tipsa om som kanske både är läskigare och bättre än de här, men det är ändå något speciellt med gammal skräck plus att, jamen pumporna och allt det där, ni vet. Ett måste på något vis.

BONUSTIPS: vill du blir riktigt skrämd ska du se Vägen till Vita Huset på SVT. Där får man se om de båda presidentkandidaternas liv och bakgrunder. Sen är det bara att invänta valdagen och se om det blir pest eller.. ja, lunginflammation. 

THERESES TIPS

cube1997-3

Film – Cube: Jag är inget stort fan av skräck. Det ska vara något riktigt speciellt för att jag ens ska överväga att se det. Cube var en sån film som jag direkt kände att jag behövde se, och jag blev inte besviken. Den var surrealistisk, spännande och riktigt obehaglig. Man blir inkastad i historien direkt och får följa en grupp personer när de ska försöka ta sig igenom en kubformad labyrint. Varje rum i kuben har speciella egenskaper och passar du dig inte kan det ha dödlig utkomst. Personernas psyke är väl beskrivet och hur de formas och agerar är riktigt intressant.

Serie – Stranger things: Det har nog inte undgått många att Netflixs storsatsning i år var den rysligt obehagliga Stranger things. När jag såg den hade jag ett ganska högt stresspåslag hela tiden att jag fick bryta av med en komediserie efteråt.

PANOVS TIPS

joshua

Film – It Follows: Sällan är jag och Ronny Svensson eniga om filmer. Så när gamle Ronny som vanligt satt i TV4 och myste i en färgglad skjorta och proklamerade att skräckfilmen It Follows var ”årets otäckaste film”, hade jag såklart inte höga förhoppningar då mina ögon något år senare gjorde sig redo för filmen. Men JÄVUL, vad rätt Ronny hade. Efter ett one night stand får 19-åriga Jay en känsla av att någon – eller något – förföljer henne. Det som börjar som en paranoia övergår dock snart till en verklig jakt. Med hjälp av sina vänner flyr hon från terrorn som aldrig verkar vara mer än ett par steg bakom henne. Det må låta ”jaha”, men jag lovar er – jag var rejält svettig och livrädd efter jag sett den och kollade fönster och dörrar flera gånger den kvällen. Och gör fortfarande. It follows helt enkelt.

TV – American horror story säsong 1: Första säsongen är briljant. Bisarr, otäck och väldigt snygg.

Person – Father Joshua i Carnivale: Father Joshua är anledningen till att jag skulle kunna bli religiös för att komma till himlen. För i helvetet där Father Joshua predikar vill man inte hamna. (Blev lite ivrig nu. Jag kan ju inte tipsa om att bara titta på Father Joshua. Se Carnivale. Den är svinbra och Father Joshua är så fruktansvärt otäck)

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg