Senaste Kommentarer

Top Commenters

Vinn serieböcker med skräckiga klassiker!

Inlägg av Embla Sue Panova den 2 juni 2014 i

Extramaterial

klassiker

Du har ju säkert hört talas om dem: Skräcken i Dunwich, Den Svarta Katten och Sherlock Holmes – men har du orkat läsa dem? Jag kan bara gå till mig själv och då är svaret tvärt nej. Men nu kan du på ett enkelt sätt ta dig igenom dessa tunga klassiker, i tecknat format.

Inget ligger mer i tiden än serier! Vi ser mer och mer film och tv-serier som baseras på serietidningar och det är med stolthet man numera kan dra fram en mjuk pärm med mestadels bilder i. Och med tanke på hur lite våra unga läser är serier ett smart sätt att komma igång. Det här har LL-förlaget förstått och tillsammans med några av Sveriges tyngsta serietecknare, exempelvis Knut Larsson, Alvaro Tapia och Emelie Östergren har de nu gett ut tre samlingar med klassiker sorterade efter skräckförfattarna HP Lovecraft, Edgar Allan Poe och Athur Conan Doyle. Det är galet snyggt och riktigt spännande berättat.

Med handen på hjärtat har jag inte haft någon dragning till att kämpa mig igenom de där gamla dammiga böckerna som man under tvång skulle läsa i skolan en gång i tiden, men med åren blir ju ens referensramar större och jag måste ju erkänna att jag under serien The Following blev mer än lite nyfiken på vad grejen med Edgar Allan Poe var. Är du som jag tycker jag du ska ta chansen att vinna de här tre finfina böckerna! Allt du behöver göra är att svara på frågan: Vilken väldigt känd serie böcker har Alvaro Tapia gjort de svenska illustrationerna till? Maila embla@onyanserat.se.


Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg