Senaste Kommentarer

Top Commenters

ZOMBIEVECKA: Recension av Zombieöverlevnad – din guide till apokalypsen.

Inlägg av Embla Sue Panova den 17 oktober 2015 i

Extramaterial

zombieöverlevnad

När man, som jag, slukar allt som har med levande döda att göra är det förstås omöjligt att inte tänka på hur man själv skulle klara sig ifall allt går åt helvete. Och sen i förlängningen kommer givetvis lusten att känna sig lite förberedd – in the unlikely event, så att säga. Jag har plöjt Max Brooks böcker om zombieoutbreaks, och tycker att de är bra. Men riktigt angelägen blir ju läsningen först när råden förläggs till svenska förutsättningar. Och det gör de i Herman Geijers Zombieöverlevnad: din guide till apokalypsen.

I den här boken får du verkligen veta allt som kan behövas för att vara förberedd när apokalypsen dragit över och det är dags att försöka förhålla sig till en ny värld. Du får koll på vad en zombie egentligen är och när de kan tänkas dyka upp omkring oss. Men du får också en gedigen kunskap om hur du faktiskt ska tänka i en krissituation för att klara dig, även om det inte är zombies som är det största hotet (en vision som möjligen känns lite mer realistisk ändå). Det handlar till exempel om hur man ska tänka i en grupp, hur man klarar sig i natur och stad och hur man ska beväpna sig. Det handlar helt enkelt om överlevnad och förberedelse och om att kunna reagera och agera smart i nödsituationer, alltihop under våra svenska förhållanden.

Herman skriver lättsamt om ett, när man tänker på saken, ganska tungt ämne och med fakta som främsta vapen blir det också både underhållande och informativt. Illustrationerna, som är gjorda av Jimmy Wallin, som bland annat zombifierat alla förordsskribenterna i de svenska utgåvorna av The Walking Dead, är både pedagogiska och snygga och sätter helt rätt stämning till bokens budskap.

Bakom Zombieöverlevnad ligger Apart förlag, som bland annat också ger ut Walking Dead på svenska, Game of Thrones, Sherlock Holmes och Valhall. Ett förlag väl värt att kolla in för den som är sugen på att ge sig in i tung läsning i lättformat.

Det här är 124 sidor rent nöje om din värsta mardröm. Och ska du bara läsa en bok om zombieapokalypsen tycker jag gott du kan hoppa Max Brooks guide och gå direkt på Hermans. För, varför skulle man läsa en instruktionsbok för fel land?

Blev du lässugen? Håll utkik efter vår tävling som inom kort ger dig chansen att vinna Hermans bok. Den är just inkommen på förlaget igen efter att ha varit slutsåld och Onyanserat har lyckats lägga vantarna på några ex, bara för att vi är måna om våra kära läsares överlevnad! Orkar du inte vänta köper du boken på Apart förlags webbshop HÄR på Adlibris HÄR eller Bokus HÄR.

Är du intresserad av att följa Hermans arbete i zombiefrågan? Ge en tumme till hans fb-sida Nej tack zombies och få rykande färska uppdateringar!

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg