Senaste Kommentarer

Top Commenters

Taken 2 – Recension

Inlägg av Embla Sue Panova den 5 oktober 2012 i

Film Recension

Jag kan redan nu förstöra förväntningarna genom att avslöja att Liam INTE säger I will find you and I will kill you (däremot gör Robert De Niro något liknande i Freelancers när han säger I will find you and I will eat you, men det är en helt annan sak). När man kommer över den besvikelsen finns en helt ok actionfilm med bra skådisar kvar.

Det är 4 år sen Bryan Mills (som spelas av Liam Neeson) vände ut och in på Paris gator för att hitta sin kidnappade dotter. Det var galet spännande, Liam var tuff och filmen var så tajt att tiden fullkomligt flög förbi.

Att Bryan har otur är minst sagt en underdrift. I Taken 2 början han hitta tillbaka till sin fru (Famke Janssen) och hela familjen ska mötas upp i Istanbul när Bryan gjort ett jobb. Det slutar förstås med att både hon och dottern hamnar i händerna på hämndlystna bovar ifrån ettan.

Det här är ingen skitaction. Det är proffsigt spelat, snyggt producerat och för det mesta ett bra tempo. Men det är några saker som inte riktigt funkar. Dels är dottern (Maggie Grace) i verkligheten född 1983, vilket med lite snabb huvudräkning borde betyda att hon är 29 år. I filmen spelar hon en ung tjej som håller på att ta körkort och får ha en pojkvän i hemlighet. Okej, Liam är förstås en nojig pappa med tanke på Paris, men herregud, hon börjar ju glimta medelåldern! Det funkar faktiskt sådär. En liten smula seg är den på sina ställen också, och har en släng av att man tappar den brinnande lustan att se familjen komma helskinnade hem till trygga Amerika igen.

Men, på det stora hela är det en underhållande film. Liam får flera tillfällen att visa att han är skolad i hur en soldat ska ta sig ur knepiga situationer, vilket alltid är roligt. Se den, för fasen. Men sitt inte som på nålar för att höra 2008 års favoritcitat.

Taken 2 har biopremiär 5 oktober

 

Och för dig som vet med dig att du kommer sakna ett av filmvärldens coolaste uttalanden:

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg