Senaste Kommentarer

Top Commenters

Armored – Recension

Inlägg av Måns Lindén den 18 mars 2010 i

Film RecensionTy (Columbus Short) är en dekorerad krigsveteran hemkommen från Irak som börjar jobba som vakt på en värdetransportfirma. Hans nya arbetskamrater är ett gäng glada innebandysnubbar med rå men hjärtlig jargong. De är även skådisar (Laurence Fishburne, Matt Dillon, Skeet Ulrich och Jean Reno) med framtiden bakom sig. En gång i tiden spåddes de alla en lysande framtid men nu verkar de för evigt fast i B-filmsträsket. Deras karaktärer ligger alltså ganska nära dem själva. De är alla frustrerade över sina livssituationer och sugna på snabba pengar för att kunna dra sig tillbaka. De kommer därför på en enkel, men i deras ögon, genial plan; de ska råna sin egen värdetransport. Bytet är 42 miljoner dollar.

Det enda problemet är den rättrådiga Ty. Han vägrar först, men när banken hotar att ta hans hus och de sociala myndigheterna hotar att ta ifrån honom vårdnaden av sin bror inser han att han måste få pengar. Snabbt. Han har bara ett villkor. Ingen får komma till skada. Hur tror ni det går?

Armored är en tvättäkta B-film. En dussinaction gjord för DVD. Inte en scen och inte en replik från de endimensionella karaktärerna överraskar. Man har inte direkt tråkigt men inte direkt roligt heller. Det är lite som att äta en medioker dagens lunch; den gör jobbet men egentligen skulle man velat haft något lite roligare och lite mer inspirerat. Lite som den här texten med andra ord.

Armored har biopremiär 19 mars.

Andra betyg:

SVD: 4 av 6DN: 2 av 5AB: 1 av 5, EXP: 1 av 5

Skrivet av Måns Lindén

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
 • Chollo42

  Ytterligare en skitfilm i den stora filmfloran.Tack för alla "undvik" tips, kanske dax för lite fler "måste se" tips? Ps.En personligt önskan/tips till Onyanserats produktutvecklingsteam är att i framtiden haka på även tv-spel som genre

 • Måns Lind&eacu

  Måste se-tips? Du får tre snabba. "En profet" som Christopher hyllade igår är magisk. "Man on Wire" – dramadokumentär supreme! "Moon" – än så länge årets bästa film enligt mig.

  Vi ska ta oss en funderare på TV-spel som kategori. Intressant.

 • Chollo42

  Sweet, En profet blir nog söndagsbio, övriga 2 väntar jag med att se om då jag sedan innan redan fått dessa tips av Mr Lindén och ger båda filmerna toppbetyg.Moon´s lilla udda och oväntade grepp var briljant, lika briljant som självaste Philippe Petit

Fler onyanserade inlägg