Senaste Kommentarer

Top Commenters

Big Bad Wolves – Recension

Inlägg av Måns Lindén den 2 april 2014 i

Dvd Film Recensioner

big bad wolves

Big Bad Wolves är en israelisk revanschthriller. Ett antal flickor försvinner och en av dem dyker upp mitt i skogen avklädd, bunden och huvudlös. Polisen Miki tänjer lite på reglerna och kidnappar den huvudmisstänkte religionsläraren (Dror) och misshandlar honom i hopp om av tvinga fram ett erkännande. Misshandeln smygfilmas och läggs ut på YouTube vilket inte faller i god jord hos polischefen. Miki suspenderas men får ett tyst godkännande från sin chef att fortsätta sin undersökning ”under radarn”. Saker och ting kompliceras av att den mördade flickans fader Gidi (som är väldigt lik Dick Cheney!) har liknande planer. Efter några turer hamnar både Dror och Miki fastkedjade i Gidis källare och här utvecklas filmen till ett kammarspel i tortyrens tecken.

Big Bad Wolves ställer frågor om skuld, moral och tortyrens effektivitet. Filmen är spännande men kanske lite för lång för sitt eget bästa. Den blandar humor och horror på ett riktigt intelligent sätt och det faktum att religionslärarens eventuella skuld inte etableras i början gör att man håller intresset uppe ända fram till den fullständigt knäckande slutscenen.

Big Bad Wolves släpps på DVD 2 april

betyg4


Skrivet av Måns Lindén

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg