Senaste Kommentarer

Top Commenters

Cowboys and Aliens – Trailer

Inlägg av Alexander Kantsjö den 15 december 2010 i

Film

Kobojsare & Rymdisar?

Uppföljare, remakes, böcker och serietidningar tycks vara det ”nya svarta” i Hollywood och bara förra året var över 150 amerikanska filmer baserade på någon typ av förlaga och den siffran tycks öka. Den här gången är det Dreamworks som har producerat en film som är baserad på en ”grafisk novell” med samma namn. Det är deras tredje serietidningsadaption efter ”Road to Perdition” och ”Over The Hedge”, filmen heter ”Cowboys and Aliens” och namnet talar för en riktig ”Alex-film”. Vad talar trailern för? Kika!

Wohooo! Det här går jag igång på som en långtidssjöman på bordellbesök! Klassiskt westernupplägg med den mystiska främlingen som knallar in och rensar upp i stan, fast med en utomjordisk twist. Trots det något humoristiska namnet så tycks ”Cowboys and Aliens” ha en ganska mörk och allvarlig ton och jag blev positivt överraskad eftersom jag förväntade mig något som var mer passande namnet, men det känns faktiskt så där skitigt och grusigt som en western ska göra… förutom möjligtvis filmens ögongodis Olivia Wilde som av någon konstig anledning tycks bada regelbundet och ha alla sina tänder kvar.

Woodface & Stoneface

Daniel Craig har det där sadelväskeliknande utseendet som påminner om dom gamla revolvermännen i klassiker som ”Sju vågade livet” och ”Den gode, den onde, den fule” och han passar perfekt som Främlingen. Harrison Fords träigt uttryckslösa feja är som klippt och skuren för en western. Kul att se honom i hatt igen efter senaste Indy-katastrofen. Olivia Wilde är trevlig att titta på men känns som sagt en aning mal placé i den smutsiga omgivningen.  Sam Rockwell ska vara med även om jag inte kunde hitta honom i trailern, men jag hoppas att han är med mycket i filmen eftersom han är en av mina personliga favoriter.

"-Han skjuter skott på skott, han träffar alltid nåt och hans namn är... Daniel Craig?"

Filmen är regisserad av serienörden Jon Favreau (Elf, Iron Man 1 & 2) så vi kan nog räkna med att det, trots trailerns lite allvarligare ton, ändå är gjort med glimten i ögat och en stor kärlek till genren. Manuset är skrivet av det begåvade radarparet Roberto Orci och Alex Kurtzman (Star Trek, Mission Impossible 3, Fringe, Alias etc.) vilket är ett väldigt gott tecken. Trion verkar har fått ihop en härlig tolkning av ”mannen med ett våldsamt förflutet som får chansen att gottgöra sina forna synder”… den här gången genom att ge E.T. på tafsen. Enligt synopsis så måste cowboysarna också samarbeta med sina svurna fiender apacherna för att övervinna hotet från yttre rymden och jag är svag för historier där människor tvingas lägga sina motsättningar åt sidan för att kämpa mot ett gemensamt hot. Hade den här trailern varit en kommentar på Facebook så hade jag genast tryckt på ”Gilla”!

Skrivet av Alexander Kantsjö

En cineastisk allätare som framförallt slukar genrefilm och Tv-serier. Tycker att Leonardo Di caprio är på tok för överskattad och har en förkärlek för udda karaktärer. Skriver manus och drömmer om att sätta genrefilm på den svenska filmkartan. Vattuman och en smula laktosintolerant.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
  • Hehehe, den här har jag sett fram emot ett tag. Yeeehaaaaaa!!!

  • Alexander Kantsjö

    @Fredrik: JAG MED!

Fler onyanserade inlägg