Senaste Kommentarer

Top Commenters

A Dangerous Method – Trailer

Inlägg av Måns Lindman den 22 juni 2011 i

Film

A Dangerous Method är berättelsen om hur samspelet mellan Carl Jung och Sigmund Freud så småningom ledde fram till psykoanalysens födelse.

I skrivande stund finns det inte mycket information att tillgå men klart är i alla fall att en tung kvartett kommer att bära ansvaret för att se till att denna historia blir precis så intressant som den låter. Eller vad sägs om Viggo Mortensen som Freud, Michael Fassbender som Carl Jung och Kiera Knightley som patienten eller försökskaninen om ni så vill, Sabina. Hjärnan bakom det hela är en av mina favoritregissörer, David Cronenberg och är det någon som skall kunna göra den här storyn rättvisa så är det väl han.

Förvänta er inga biljakter, speedade crack-pundare med skjutvapen eller ondskefulla utomjordingar som invaderar Mexiko. Tänk istället kostym, dialog och och förbjuden kärlek. Med avskalade men vackra skådeplatser, lite psykobabble, en rejäl dos triangeldrama, ett intressant ämne och tre ruggigt bra skådespelare är det faktiskt inte alls omöjligt att Cronenberg skall kunna ro hem den statyett han borde ha fått redan efter A History of Violence.

Eftersom inte heller trailern innehåller några biljakter, speedade crack-pundare med skjutvapen eller ondskefulla utomjordingar som invaderar Mexiko så är det heller inte jordens mest fartfyllda trailer men den gör sitt jobb och den gör det förbannat snyggt. Jag gillar det!

A Dangerous Method går upp på svenska biografer 10:e Februari 2012.

Skrivet av Måns Lindman

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
  • Ingrid

    Ser mycket lovande ut. Kan dock inte låta bli att fokusera oproportionerligt mycket på Keira Knightleys darrande underläpp (-käke?)..

  • bobandy

    Tycker själv att Cronenberg har tappat känslan i sina filmer, senaste bra filmen han gjorde var eXistenZ enligt mig. Hans senaste filmer hade kunnat vara gjorda av vem som helst. Man kan ju bara hoppas på att han vågar sätta sin stämpel på den nya. Man får väl se…

  • Måns Lindman

    Det håller jag absolut inte med om! Både A History of Violence och Eastern Promises var ju makalöst bra. Bäst av alla hans verk är dock Naked Lunch och inte långt därefter just eXistenZ. Jag kan dock hålla med om att han har lagt om sin stil rätt kraftigt, inte så mycket ”psykotrips” längre men spänningen och kvalitén har han definitivt lyckats behålla imho.

Fler onyanserade inlägg