Senaste Kommentarer

Top Commenters

Little Deaths – Recension

Inlägg av Måns Lindén den 14 juli 2012 i

Dvd Film Recensioner

Little Deaths

Little Deaths är en red light-orgie i sex och sadism som porträtterar förhållanden långt bortom romantik och röda rosor. De brittiska skräckregissörerna Sean Hogan, Andrew Parkinson och Simon Rumley vädrar relationers smutsigaste lakan med tre våldgästande berättelser.

Little Deaths är uppdelad i tre fristående episoder  – alla på temat sex och död. Filmen tänjer verkligen på gränserna och alla delar är mycket råa, obehagliga och sadistiska. Titeln är en klassisk brittisk understatement – om du är äckelmagad bör du välja bort den här rullen, men om du (likt mig) är avtrubbad och cynisk finns här bilder som du garanterat aldrig kommer glömma. Det är lite knepigt att betygsätta filmen som helhet – kortfilmformatet fungerar inte fullt ut, när dramat väl är etablerat får filmmakarna lite bråttom att komma i mål. Jag tror att varje enskild del hade vunnit på att broderas ut i långfilmsformat.

Den första delen, House and Home, slutar till exempel väldigt abrupt. Det känns lite som att idéerna tog slut efter den brutala uppbyggnaden och upplösningen känns lite spekulativ och enkel. Mutant Tool är visuellt intressant och gör anspråk på moralfilosofi, men är lite otydlig i berättandet. Det är många trådar som är lite väl vaga i konturerna och jag har lite svårt att hitta den med röd kulör. Bitch som avslutar dödspaketet är den mest välspelade delen. Det dysfunktionella parets relation är kolsvart skildrad och maktspelet dem emellan suger tag i magtrakten och finalen är så obehaglig att jag var tvungen att ta fram kudden. Och det var inte en skämskudde. Kort och gott är det här en studie i sadism, mänsklig förnedring och destruktivt beteende. Om det låter som din tekopp finns det i Little Deaths en välfylld samovar att ösa ur.

Little Deaths släpps på DVD 11:e juli

House and Home

House and Home

Ett uttråkat par har som vana att ta hem uteliggare, bjuda på en varm måltid – och passa på att stilla sin egen sjuka hunger.

Mutant Tool

Mutant Tool

En ex-prostituerad sätts på experimentell behandling för att inte falla tillbaka i drogträsket. Ur biverkningarnas aska reser sig en bestialisk nymfoman!

Bitch

När den underlägsne parten i ett slav och dominatrix-förhållande störtar maktordningen förvandlas hemmet till ett sekretfyllt slagfält.


Skrivet av Måns Lindén

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg