Senaste Kommentarer

Top Commenters

Defendor – En lätt utvecklingstörd superhjälte

Inlägg av Christian Eklöw den 28 april 2010 i

Film Recension

Jag såg trailern till Defendor för några veckor sen och var orolig över denna film. Det hade jag inte behövt vara. Peter Stebbings har skrivit och regisserat en riktig pärla.

Defendor handlar om Arthur Poppington, briljant spelad  av Woody Harrelson. Arthur är lätt efterbliven och har nästan vad man skulle kunna kalla en personlighetsklyvning. Hans alter ego, Defendor, har ett mål i livet. Döda Captain Industry. Vem Captain Industry är har varken Defendor eller Arthur en aning om och varför han måste dö lär ni er när ni ser filmen.

Arthur intar rollen som Defendor när hans riktiga jag inte riktigt vågar möta världen. Han har en hemmagjord superhjältedräkt och lite speciella vapen till sitt förfogande. Till en början går det bra, men han kommer såklart alldeles för nära de riktigt farliga typerna tillslut. På grund av hans tillkortakommanden i hjärnverksamheten förstår han inte hur farligt det egentligen är.

Peter Stebbings har skrivit ett roligt och rörande manus och hans personregi är fenomenal, han får till och med fjantiga maffiasnubbar att leverera medelmåttiga repliker. Kat Dennings spelar den glada knarkande horan som kommer i Defendors väg. Hon gör ett helt okej jobb med den lite fega karaktären Kat Debrofkowitz.

Överlag är Defendor lite feg. Den vågar inte ta sig själv på det allvar som historien kräver och det är synd. Det märks framförallt i filmusiken som tenderar till att bli en parodi på superhjälte-scores, men även i en del karaktärer som gestaltas ytligare än vad de egentligen är.

Trots dessa brister eller val om man så vill, så gillar jag verkligen Defendor.

Defendor finns ute på DVD. 149 SEK

Skrivet av Christian Eklöw

Wannabe rockstjärna som älskar amerikansk independent och blir uttråkad av actionrullar. Önskar att jag hade fått regissera Knubbigt regn.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg