Senaste Kommentarer

Top Commenters

Eden Lake – Recension

Inlägg av Christian Eklöw den 1 mars 2010 i

Film Recensioner

Arg huliganunge

”One of the most provocative and terrifying thrillers of the year” – EMPIRE

”Fierce, Thought-provoking horoor” – Time Out

”Den otäckaste filmen som gjorts i England sen The Descent”  – DN På Stan

Eden Lake handlar om ett par som bestämmer sig för att campa vid Eden lake och det skulle de såklart aldrig gjort. Några stycken huligansnorungar får storhetsvansinne och bestämmer sig för att försöka förinta dem.  En modern variant av Deliverance helt enkelt. Filmen är skriven och regisserad av James Watkins. Huvudrollerna spelas av Kelly Reilly och Michael Fassbender.

Jag kan inte riktigt stämma in i hyllningskörerna till Eden Lake. Visst det är stundtals spännande. Det är bra skådespeleri (framförallt av de yngre skådespelarna) och det är obehagligt här och där.

Problemet är att filmen gräver sin egen grav. Den strävar efter att vara ultrarealistisk och det lyckas den med till viss grad. Våldet är realistiskt, skådespeleriet känns realistiskt och miljöerna är realistiska. Karaktärerna däremot gör ibland sådana sinnesjuka val när det kommer till handlingar att jag totalt tappar all realism. Stundtals verkar det som den kvinnliga huvudrollsinnehaverskan är en lobotomerad minigris och då faller liksom illusionen pladask.

Skrivet av Christian Eklöw

Wannabe rockstjärna som älskar amerikansk independent och blir uttråkad av actionrullar. Önskar att jag hade fått regissera Knubbigt regn.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
  • Hmmmmm, håller till viss del med men jag tycker nog att den som helhet är grym. Men som sagt damens vägval e diskutabla, gillar verkligen "lobotomerad minigris". Hahahahaha

    Ps. Law Abiding Citizen överraskade trots Jamie Fox i rollistan….

  • Måns Lind&eacu

    @bäcken. Den enda överraskningen med Law Abiding Citizen var att Gerard Butler inte skrek "This is Sparta!!!!" en enda gång.

  • Mohahaha, knappast en överraskning va? Men d hade varit jvligt lugnt om han gjort d med tanke på att den här rullen utspelade sig ngra tusen år efter Sparta.

Fler onyanserade inlägg