Senaste Kommentarer

Top Commenters

En musikalisk resa, på film.

Inlägg av Embla Sue Panova den 11 mars 2013 i

Film

Jag älskar när folk får tokiga idéer i skallen och gör verklighet av dem! Hade jag varit mer sån hade jag till exempel bytt efternamn till Del Fliki, efter att ha ätit en smörkola med samma namn och åkt till Las Vegas och gift mig med en rik gubbe för att åka hem och skilja mig igen. Men här sitter man ju och är normalgift med ett efternamn som inte syns tillsammans med någon innehållsdeklaration.

Bandet La Fleur Fatale, däremot, gör precis vad som faller dem in. Och deras managers infall att skicka dem till Kalifornien och möta upp legendariska psychmusiker och människor som gjorde 60-talet till en oöverträfflig tid för nyskapade inom musik är vad som ligger till grund för filmen The Second Wave. Efter att ha hyrt en husbil leds bandet runt i Kalifornien, guidade av sin manager som fortlöpande ger dem instruktioner och information om vad de ska göra. Förutom spelningar som ska genomföras vet de inget om vad som komma skall – och det vet egentligen inte managern heller. 

Förutom La Fleur Fatale medverkar Ebbot Lundberg (TSOOL), Strawberry Alarm Clock, James Lowe (Electric Prunes), Duncan Faure (Bay City Rollers, Rabbit), Patrick Campbell-Lyons (Original Nirvana) med flera i filmen. De som ligger bakom filmen har arbetat pro bono, drivna av kärlek till bandet och dokumentären och projektet i sig.

The Second Wave kommer inte bara bjuda på en galen roadtrip med excentriska människor utan försöker också svara på frågor som: vad är egentligen skillnaden mellan nu och då? Var 60-talets protester mot Vietnam den tidens reaktion som Anonymous uppvisar idag? En rad spännande frågor får svar man inte kunnat räkna med.

La Fleur Fatale har två album och två EP’s bakom sig. Rötterna finns i den uppsjö av band som hade sin storhetstid på sextiotalet – när ingenting var omöjligt och alla vägar som låg öppna prompt skulle utforskas.

Filmen The Second Wave har sin urpremiär i Salong 1 på Filmstaden i Linköping den 2:e maj klockan 19:00 med insläpp 18:30 med en kort frågestund efteråt. Onlinepremiären sker på YouTube den 3:e maj och den dyker då först upp på GAFFA.se. GAFFA är en av de som valt att stödja projektet tillsammans med Classic Rock Magazine, Sound Pollution och Steve Clayton USA.

På premiärdagen av dokumentären den 3:e maj släpper de även en ny singel som skrivits av Duncan Faure (Bay City Rollers, Rabbit) som de träffade under inspelningen av filmen och ryktet säger att de även kliver in i sin studio med Ebbot i slutet av den här månaden. Låten har i skrivande stund redan nått radiovågorna i UK och Sydafrika.

Blev du sugen? Biljetter á 100:- till den 2:e maj köper du på Bengans och Sportif Unlimited i Linköping.


Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg