Senaste Kommentarer

Top Commenters

En svart dag i kalendern.

Inlägg av Embla Sue Panova den 23 november 2018 i

Film Listor & Tips

Idag är det Black Friday, Black Weeks kulmineringsdag, föregått av helt nya Singles Day och öppnare till Cyber Monday. Svårt att hänga med? Det gör ingenting för snart har vi ändå ingen jord att bo på. Vi listar de 5 bästa allt-har-gått-åt-helvete-filmerna som man kan se om man vill få en försmak.

Förra året läste jag en krönika om Black Friday och hur de som klagade inte är målgrupp. Att det är en klassfråga att kunna shoppa – och klaga på rean. Fick ett nytt perspektiv då. I år inser jag att apokalypsen inte bryr sig om vad du har på kontot och att ingen av oss borde överkonsumera. Punkt.

Länkar även till Greenpeace och WWF för dig som har penagr som bränner i fickorna och samtidigt vill dra i bromsen. Jag vill ju inte ge er klimatångest.

MAX MAD

Dystopiernas dystopi och en klassiker i sammanhanget. Alla, ja alla, delar i filmsviten är sevärda. Personligen är jag sjukt osugen på att sitta i en monster truck och sova under bar himmel under resten av mina dagar.

THE ROAD

Det här är inte heller en framtid man behöver solglasögon för att kolla mot för att den är så jävla ljus.

CHILDREN OF MEN

Svart, svart, svart. Och lite grått. Hopplösheten går att ta på.

THE DAY AFTER TOMORROW

Som film sett, medioker. Hajpen innan den kom var nog lite för enorm. Men som framtidsvision sett – spot on.

THE LORAX

Barnen fattar mer än vi. Frågan är bara om det är för sent när de får städa upp efter oss. Eller värre – om de har blivit som vi? Jag säger som Lorax själv: Unless someone like you cares a whole awful lot, nothing is going to get better. It’s not.

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg