Senaste Kommentarer

Top Commenters

Lincoln Lawyer – Recension

Inlägg av Christian Eklöw den 6 maj 2011 i

Film Recension

”The Lincoln Lawyer2 baseras på en av författaren Michael Connellys 1 000 böcker. Konstigt nog har inte så många av dem filmatiserats innan och det känns konstigt att de valda den här ganska ordinära historien att göra film på.

”The Lincoln Lawyer” handlar om advokaten Mick Haller (Matthew McConaughey). Han är charmig, intelligent och mer eller mindre skrupelfri. Från ingenstans blir han erbjuden att försvara rikemanssonen Louis Roulet (Ryan Phillippe) som, enligt honom själv, är oskyldigt anklagad för att ha misshandlat och försökt döda en prostituerad.

Historien är som sagt ganska ordinär och skulle kunna vara ett manus till vilken amerikansk entimmas tv-serie som helst. Regissören Brad Furman har trots det lyckats göra en film som är värd sin plats på duken.

Den första timmen rullar på i ett rasande tempo och mitt intresse är på topp men när filmen under den andra timmen utspelas till större delen i en rättssal känner jag tristessen krypa på. Det är väldigt svårt att göra något nyskapande av en rättegång och det lyckas inte Brad Furman med. På grund av vissa val försvinner också spänningen nästan helt ganska tidigt i filmen vilket gör att jag bara längtar efter att den ska ta slut.

Det är skönt att se Matthew McConaughey spela något annat än den charmiga surfarsnubben som han har gjort i allt för många romcoms de senaste åren och han är faktiskt helt okej. Nu är väl inte den här rollen mil ifrån men det finns ändå ett lite större allvar i hans prestation än det brukar. Ett stort problem finns dock. Matthew ska spela riktigt packad två gånger i filmen. Den prestationen är så långt ifrån trovärdig som man kan komma.

Toppskådisarna Marisa Tomei och William H. Macy är som vanligt förpassade till ganska små roller som dom, också som vanligt, höjer med sitt skådespeleri.

Tack vare den första timmen och den lite noir-doftande stilen på filmen är den trots sina brister en hyfsat spännande thriller som absolut är värd att hyra på DVD. Är det ett riktigt Connelly eller McConaughey-fan så är det väl helt okej att köpa en biobiljett också.

Trailer till The Lincoln Lawyer [trailer 2] från rstvideos trailerarkiv.

DN: 3 av 5 : SvD 4 av 6

Skrivet av Christian Eklöw

Wannabe rockstjärna som älskar amerikansk independent och blir uttråkad av actionrullar. Önskar att jag hade fått regissera Knubbigt regn.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
  • Tycker den funkade även i den andra timmen och jag lägger mitt betyg på 3,5. Även om rättegångsscener är svårt att göra något nyskapande av så kände jag att vi inte befann oss där alltför länge, utan det var mest raka rör.

Fler onyanserade inlägg