Senaste Kommentarer

Top Commenters

This Means War – Recension

Inlägg av Christian Eklöw den 27 februari 2012 i

Film Recension

FDR (Chris Pine) och Tuck (Tom Hardy) jobbar ihop på CIA och är bästa vänner. Av en ren slump (läs konstruerat manus) träffar de samma tjej (Reese Witherspoon) och de båda faller självklart pladask för henne. Laura bestämmer sig för, med hjälp av sin sexskämtande kompis (Chelsea Handler), att ge de båda männen samma chans att imponera på henne innan hon bestämmer sig. Självklart så finns det även en ond östeuropeisk skurk från förr som lurar bakom knuten för att utkräva hämd.

Jag ska genast berätta för er att filmer som dödar med ”glimten i ögat” inte är min favoritgenre. Ska det dödas så döda så det känns. Nu är det inte bara dödandet som görs utan känslor utan allt görs faktiskt utan känslor i This Means War. Det är väl lite meningen med genren anatar jag så jag ska inte lägga för stor vikt vid det.

This Means War är en film skapad för par. Killen ska få se lite frän action och tjejen ska få lite romantik (totalt misslyckat) och några tjejer som säger kuk-skämt (inte roligt enligt mig). Jag tycker inte det är roligt när killar drar kuk-skämt heller om nu någon skulle få för sig och kalla mig något jag inte är.

Med detta sagt så förstår ni att jag inte är rätt man att bedöma denna film om det här är er favorit genre. Om det inte är det så kan ni lyssna på mig.

Plast, plast, plast, Tom Hardy, plast, plast, plast, Tom Hardy.

Tom Hardy är den enda skådespelaren som åtminstone försöker gestalta en riktigt människa men förutsättningarna i regi och manus gör detta till en omöjlig uppgift. Chris Pine spelar den ytliga killen som får alla tjejer. Problemet är att han varken är snygg eller charmig så jag antar att han måste droga dom. Reese Witherspoon gör exakt samma karaktär som vanligt och Chelsea Handler är bara pinsam. Manuset är lövtunt och regissören McG (varför?) gör allt för att förstärka den plastiga ytan.

Nu låter det som det här är den sämsta filmen jag någonsin sett. Det är det absolut inte. Långt ifrån. Jag har respekt för filmer som inte försöker vara något annat än de är. Det är mycket värre med filmer som misslyckas fatalt med vad de försöker vara.

This Means War gör faktiskt sitt jobb helt okej och jag log lite ett par gånger. Jag hade inte sjukt tråkigt men jag kommer inte komma ihåg en enda scen från filmen om en vecka. Väger jag in min avsmak för genren så hamnar faktiskt betyget på godkänt.

This Means War har svensk biopremiär den 24:e februari

Skrivet av Christian Eklöw

Wannabe rockstjärna som älskar amerikansk independent och blir uttråkad av actionrullar. Önskar att jag hade fått regissera Knubbigt regn.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg