Senaste Kommentarer

Top Commenters

Nick and Norah’s Infinite Playlist – Recension

Inlägg av Christian Eklöw den 8 mars 2010 i

Film Recension

Michael Cera och Kat Dennings

Nick and Norah’s Infinite Playlist är baserad på en bok av Rachel Cohn and David Levithan. Om boken är bra har jag ingen aning om då jag slutat att läsa böcker.

Detta skulle kunna vara min drömfilm. Den utspelar sig i New York, den handlar om indie-musikscenen, den har Michael Cera i huvudrollen (Ja, jag är medveten om att jag är den enda över 14 som gillar honom), det är en kärlekshistoria och det är en amerikansk lågbudgetfilm. Tyvärr är det inte min drömfilm.

Filmen handlar om Nick som fortfarande är kär i sitt ex och bara sitter hemma och bränner mix-cd:s till henne. Hans polare i bandet The Jerk Offs tvingar med honom till New York för att få honom att glömma sitt ex och träffa en ny tjej. Där träffar han såklart Norah, som spelas av Kat Dennings.

Filmen utspelar sig under en natt och är lite av en Superbad, men med en kärlekshistoria som huvudtema. Inget är riktigt dåligt och inget är riktigt bra, men man kunde gjort så mycket mer av det. Tagit det mer på allvar. Nu känns det som en puttrande ungdomsfilm med mellanmjölkhumor och det faller inte mig direkt i smaken.

Det är inte skitdåligt och om det är för att själva setupen tilltalar mig så mycket vet jag inte, men vill du slökolla på en halvromantisk och halvrolig ungdomsfilm så ge den en chans.

Beställ Filmen: Bluray 77 SEK Dvd 63 SEK

Skrivet av Christian Eklöw

Wannabe rockstjärna som älskar amerikansk independent och blir uttråkad av actionrullar. Önskar att jag hade fått regissera Knubbigt regn.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg