Senaste Kommentarer

Top Commenters

Nine – Recension

Inlägg av cpanov den 8 mars 2010 i

Film Recensioner

There will be singing.

Jag ska börja med att genast tala om att jag är inget fan av musikal på film. Jag tyckte Chicago var tråkigare än ett 24 timmars pilkastningsmarathon på Eurosport och håll i er nu, jag tycker Grease är en fantastiskt överskattad film (nej, kära reklamare, spela inte som ni tycker den är ”tjockt skön”). Så varför valde jag att se Nine? Ingen aning men här kommer min recension.

Nine är baserad på Fellinis 8½. Den handlar om regissören Guido Contini som försöker slutföra sin långfilm. Det är inte helt lätt dock, då han samtidigt försöker hålla frun, älskarinnan och musan lyckliga.

Det största problemet med den här filmen är att Daniel Day Lewis inte funkar som leading man. Jag vet, det låter konstigt. Bättre skådespelare får man ju leta efter men han är så felcastad. Han känns obekväm, pressad och blek.

Penelope Cruz gör sin grej. Tittar förföriskt fram under luggen. Nicole Kidman har genomgått så många botox injektioner att det enda man tänker på är hur hon fortfarande kan prata, ännu mer sjunga, genom de strama läpparna.

Värst är ändå när djurälskaren och arabhataren Sophia Loren dyker upp som kvinnan i lådan och brister ut i sång. Eller låt oss mer kalla det rap. Då ville jag lämna salongen.

Så jag gjorde det.

Jag vet inte hur den slutar men det gör inget. Maila gärna mig om ni sett Nine så kan jag fylla på den här recensionen och rädda folk att slösa bort sina pengar.

Skrivet av cpanov

Fler inlägg av Maila cpanov
Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg