Senaste Kommentarer

Top Commenters

Onyanserats favoritfilmer 1974

Inlägg av Christian Eklöw den 29 mars 2010 i

Film

Alla år är bra filmår brukar vi säga här på Onyanserat. Men det kommer ju så många bra filmer hör jag er säga. Ja, och därför tänkte vi likt en machete i djungeln hjälpa er genom klassikernas snårskog. Varje vecka framöver kommer vi lyfta fram varsin film som vi tycker extra mycket om från ett specifikt år. Låt oss börja med det gyllene filmåret 1974 och jobba oss framåt.

Måns favorit

Gudfadern del 2

Måns säger: ”Mitt val kan tyckas vara en smula fantasilöst, men det är faktiskt omöjligt att förbise Gudfadern del 2. Den bästa uppföljaren någonsin och kanske 70-talets bästa film överhuvudtaget.”

Christians favorit

Blåsningen

Christian säger: ”Blåsningen blev jag förälskad i redan som 15åring.  Paul Newman och Robert Redford är perfekta som mästaren och lärjungen. En del av er kommer att säga, men den hade premiär 1973. Sant, men endast på ett ställe i världen och endast en vecka innan det slog över till 1974. Jag tar mig alltså friheten att välja denna film ändå.”

Christophers favorit

Det våras för sheriffen

Christopher säger: ”sammanfattar med ett namn. Harvey Korman. Aldrig har någon spelat pressad bättre. Det räcker för mig.”

Vilka är era favoriter detta fantastiska filmår?

Skrivet av Christian Eklöw

Wannabe rockstjärna som älskar amerikansk independent och blir uttråkad av actionrullar. Önskar att jag hade fått regissera Knubbigt regn.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
 • Ett mycket bra filmår. Jag väljer Avlyssningen som bästa film. Den är till och med bättre än Chinatown!

 • 1974 var låååångt före min tid så har inte sådär jättebra koll på vilka filmer som är från just -74, men en film som för mig är en riktig klassiker som man alltid kan se är såklart Karlsson på Taket, haha! mycket underhållande film må jag säga 😉

 • Chollo42

  TheTexas Chain Saw Massacre, som jag tillslut såg i smyg hos enda polare i kvarteret m vhs, aldrig varit så rädd mitt på blanka dagen som när jag gick hem den dagen i början av 80-talet. kanske inte bästa då, men starkaste intrycket.The sting var ju redan upptagen( tror jag sett den 5-6 gånger)

 • Chollo42

  Monty Python and the Holy Grail! kanske världens roligaste film? scenen m The Black Knight är ju obetalbar.Skrattar bara jag tänker på den

 • Chollo42

  ps. nu blev det fel, Monty P, skulle ju vara under 1975.. hittar ingen delete/redigera knapp..

Fler onyanserade inlägg