Senaste Kommentarer

Top Commenters

Onyanserats favoritfilmer – 1984

Inlägg av cpanov den 30 april 2010 i

Favoritfilmer Film Onyanserat

Christophers val

Amadeus

Christopher säger: ”Amadeus är en film jag kan se om och om igen. Milos Formans mästerverk är en av mina absoluta favoritfilmer. F. Murray Abraham är den perfekte skurken Salieri vars avundsjuka och hat gentemot Mozart äter upp honom långsamt. Tom Hulce gestaltning av Amadeus är så bra att han efter filmen lade ner sin karriär i vetskapen om att han aldrig skulle kunna göra en bättre roll. Ingen vet fortfarande vad han gör idag.”

Måns val

Paris, Texas

Måns val: ”Med sanslöst snyggt foto, svävande slidegitarr och ett närmast meditativt tempo nådde Wim Wernders sin karriärs höjdpunkt med detta mästerverk. Om man inte blir djupt berörd av slutscenerna mellan Harry Dean Stanton och Nastassja Kinski bör man kontrollera om man fortfarande har en puls.”

Christians val

Mitt andra jag

Christian säger: ” All of me kanske inte är den bästa filmen som någonsin gjorts, men Steve Martin och Lily Tomlin levererar snubbelhumor på riktigt hög nivå.”

Skrivet av cpanov

Fler inlägg av Maila cpanov
Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
  • Mitten av 80-talet var knappast filmhistoriens höjdpunkt men Body Double är min favo från detta år! En inkorrekt klassiker!

  • Jacob

    Det är bara att konstatera. 1984 var inget höjdarår.

  • Mengan

    Terminator utan konk.

  • Måns Lind&eacu

    @_Jimmy_McNulty_ Håller med "Once" är strålande och sorgligt förbisedd. Terminator är även den fantastisk. Ett bra filmår helt enkelt

Fler onyanserade inlägg