Senaste Kommentarer

Top Commenters

Pippa Lees hemliga liv – Recension

Inlägg av cpanov den 27 april 2010 i

Film Recension

Pippa Lee är en kvinna som har allt. Hon är vacker, är älskad i grannskapet, har vackra barn och en framgångsrik man (visst han är 30 år äldre men jävligt snäll). Allt skulle kunna vara perfekt…

Men icke.

När mannen en dag bestämmer att dem ska flytta från New York och ut på landet vänds hennes liv upp och ner och den perfekta fasaden börjar spricka. Hon inleder en relation med en yngre man (Keanu Reeves) samtidigt som man också börjar förstå att Pippa Lee förmodligen inte är den perfekta människan.

Saker i hennes förflutna börjar flyta upp till ytan och ”let me tell you – it ain´t pretty”.

Först det positiva. Robin Wright Penn är fantastisk. Helt otroligt bra. Jag tror på allting hon gör om det så är att bryta ihop eller att göra matsäck till kidsen. Det är en stor förlust för oss filmälskare att hon allt för länge stått i sin exmans (Sean Penn) skugga. Mer roller till Robin, vill jag skandera!

Alan Arkin som hennes man gör även han en bra roll. Nedtonad och trovärdig.

Negativt. Keanu. Vad är problemet? Snälla. Förklara. Jag blir inte klok på den mannen. Han ska spela den passionerade ”ynglingen” med konstnärsambitioner. Han är så livlös och säger sina repliker med sådan tomhet att monitorn han läser från förmodligen skurit sig i armarna av tristess. Dom skulle på riktigt kunnat ta in en medlem av Mupparna och det hade förmodligen slagit mer gnistor mellan Kermit och Robin.

Nog med Keanu nu. Han är trots allt inte det största problemet. Det är historien som inte berör mig någonstans. Det är bara tråkigt. Långsamt och väldigt krystat. Hur då krystat? Jo, man vill så mycket med detta ”mörka” manus att det slår bakut och istället för att dras med, ramlar man av vagnen frivilligt. Vilken fart droskan än har.

Första halvan av filmen är intressant men sedan spårar det ut. Totalt.

Men Robin Wright Penn är lika bra hela tiden. Hon höjer betyget med 2.

Expressen: 3 av 5 : Aftonbladet: 4 av 5 : DN: 2 av 5 : SVD: 3 av 6

Skrivet av cpanov

Fler inlägg av Maila cpanov
Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg