Senaste Kommentarer

Top Commenters

Piraterna 3D – Recension

Inlägg av Christian Eklöw den 30 mars 2012 i

Film Recension

David Sproxton och Peter Lord har en hel del att leva upp till. Wallace och Gromit, Fåret Shaun och Flykten från hönsgården är alla små animerade mästerverk med charm och finurlig humor. Nu har de alltså gett sig på att göra en film om pirater.

Piraterna handlar om Piratkaptenen som är en helt värdelös sjörövare med en stor dröm. Att bli utnämnd till ”Årets Pirat”. Självklart är han chanslös men av en slump så träffar han Charles Darwin och hans äventyr tar en ny vändning som leder honom närmare det åtråvärda priset.

Aardman animations har även denna gång skapat fantastiska miljöer och figurer av lera. Animationerna är som alltid i toppklass men valet att göra en film i 3D är som så ofta helt meningslöst. Är verkligen 3D en sak som säljer hur onödigt det än är? Om det fortfarande gör det så har snart filmbranschen förverkat den förmånen och så får den flugan sova i trettio år igen. Min medrecensent Egon (5år) tog av sig glasögonen efter 20 minuter och körde utan. Det fungerade precis lika bra.

Hur lyckas regissörerna Peter Lord och Jeff Newitt med att skapa ett sjörövaräventyr? Inte speciellt bra. Det märks verkligen att de saknar Nick Parker (Wallace och Gromit). Humorn är torr och banal, den funkar varken på barn eller vuxna. Jag skrattade en gång under hela filmen och Egon skrattade ingen. Uppfinningsrikedomen och de smarta och charmiga karaktärerna lyser med sin frånvaro och tillslut känns det bara som ett trött försök att rida på framgångarna med Pirates of the caribbean.

Trots att det inte är en speciellt bra film så finns det ett underhållningsvärde i de fantastiska stop-motion animationerna som Aardman animations gör så grymt bra men det räcker inte för att hålla intresset uppe i nittio minuter.

Min medrecensent Egon tyckte filmen var bra men kunde inte riktigt peka på vad som var bra. Det brukar betyda att det var kul att gå på bio.

Biopremiär 30 mars

 

Skrivet av Christian Eklöw

Wannabe rockstjärna som älskar amerikansk independent och blir uttråkad av actionrullar. Önskar att jag hade fått regissera Knubbigt regn.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
  • Neeej fan vad besviken jag blev nu, har sett fram emot den här ju:(

Fler onyanserade inlägg