Senaste Kommentarer

Top Commenters

Swedish House Mafia Take One – Recension

Inlägg av cpanov den 11 februari 2011 i

Dokumentär Film Recensioner

Samma frisör. Samma barberare.

Det här är inte en dokumentär. Det är mera en 45 minuter lång musikvideo med dokumentära inslag. ”MEN” (som Tony Irving säger) det är inte något negativt. Tvärtom, tempot är högt, bilderna vackra (är ruggigt svag för 8mm foto med starka färger) och musiken är – väldigt mäktig.

Vi får följa ”grabbarna” (för det är verkligen grabbar) genom världen och se när dom spelar. Och som dom spelar. Jag har ingen relation till dj:s eller housemusiken, men det är ju sinnessjukt hur stora Swedish House Mafia verkar vara.

Utan tvekan några av dom största rockstjärnorna vi har i det här lilla landet just nu.

När en av medlemmarna Steve Angello, berättar om hur han på youtube sett folk från hela världen kommentera ett SHM klipp och endast tre kommentarer varit negativa. Gissa då varifrån näthatet kom från?

Just det – (Du gamla, Du fria) Sverige. Man blir som sagt aldrig profet i sitt eget land.

Enorma spelningar varvas med tristessen, längtan efter familjen, idétorkan och sedan den underbara känslan av att sätta det perfekta beatet.Jag fylls av energi och benen börjar rycka till musiken. Ett träben som jag blir ärligt talat sugen på att dansa.

Min absoluta favoritscen är kort men ack så ljuv. Steve Angello vägrar vika sig för Paris Hiltons önskningar på låtar hon vill höra och flippar fullständigt. Det är inte grabbigt. Det är respekt.

SHM är en förfestfilm. Den bästa i sitt slag.

Filmen visas exklusivt och gratis på Voddler HÄR

Skrivet av cpanov

Fler inlägg av Maila cpanov
Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg