Senaste Kommentarer

Top Commenters

Sommaren är lång, det mesta bränns bort…

Inlägg av Therese Wåtz den 31 juli 2018 i

Film Listor & Tips

Börjar ni bli trötta på soliga dagar på stranden? Känns den här sommaren som den längsta du nånsin varit med om? Är det tråkigt att träden verkar gå in i höstmode redan på grund av torkan?

Jag börjar tröttna rejält och är rätt sugen på en regndag snart så jag kan krypa ner i soffan och kolla på någon gammal film, utan att känna strandhetsen. Men eftersom regnet lyser med sin frånvaro tänkte jag sukta er lite genom att drömma mig bort till regnigare dagar i filmens värld.

För regn gör inte bara så att träden växer och att djuren får mat. Det skapar känsla också. Komik, spänning och romantik. Regn har det där och lite extra. Här kommer några exempel på när regn höjt scenen. Har du fler exempel?

 

Jag kan ju inte prata regniga scener utan att nämna den allra bästa regnscenen. Jag pratar såklart om Singin’ in the rain, där regnet liksom dansar tillsammans med Gene Kelly.

 

Eller när Forrest stöter på ett riktigt skyfall när han gett sig ut i krig i Forrest Gump. Kriget blev plötsligt lite hårdare.

 

Fightscener blir alltid lite extra coola när det regnar. Och det visste skaparna till Matrix om när de satte ihop the showdown mellan Neo och Agent Smith.

 

Regn gör inte bara filmer coolare, det blir också lite läskigare. Särskilt när regnet gör folk till zombies.. Jag pratar såklart om Return of the living dead.

 

Men om något så gör ju regnet scener extra romantiska! Som i The Notebook, en av världens mest romantiska film.

 

 


Skrivet av Therese Wåtz

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg