Senaste Kommentarer

Top Commenters

Steve Coogan skriver Alan Partridge-långfilm

Inlägg av Ingrid Forsberg den 26 april 2011 i

Film Serier & TV

Knowing me, knowing you. A-ha.

Steeve Coogan ska göra långfilm av sin mest kända karaktär Alan Partridge, som han spelat i tv-serierna Knowing me, knowing you och I’m Alan Partridge.

Coogans senaste serie, meta-komedi-serien The Trip där han spelar sig själv och tillsammans med skådisen Rob Brydon reser runt på olika Bead & Breakfast-ställen i England, har visats på Tribeca Filmfestival nu i helgen, och i samband med det berättade Steve Coogan att han håller på att skriva manus till en Alan Partridge-långfilm.  Det är inte klart vem som ska regissera, men medförfattare är Pete Baynham, som skrev Borat, och Armando Iannucci, som skrev de tidigare Partridge-serierna och också regisserade In the Loop häromåret.

Det finns ingen info om vad filmen ska handla om, men det verkar i alla fall klart att den ska utspela sig i Alan Partridges hemstad Norwich. Alan Partridge är en misslyckad talkshow-programledare som först hade ett radioprogram och sedan fick ett tv-program (i Knowing me, Knowing you with Alan Partridge), som han så att säga inte lyckades så bra med… I serien I’m Alan Partridge leder han istället en radioshow igen, det tidigaste morgonskiftet på lokalradion i Norwich, bor på ett deprimerande hotell och försöker desperat få tillbaka sin tv-karriär. Det är väldigt roligt, väldigt brittiskt och väldigt obekvämt. Tänk lite The Office-obekvämt ni vet. Blir det bara ett tillräckligt bra manus som räcker för en långfilm, och det borde det ju kunna bli med tanke på medförfattarna, tror jag det här kan bli riktigt roligt.

Om du inte sett Alan Partridge, kolla in några smakprov här:

Skrivet av Ingrid Forsberg

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
  • Papa Hemingway

    Good news indeed.

Fler onyanserade inlägg