Senaste Kommentarer

Top Commenters

The Beaver – Trailer

Inlägg av Alexander Kantsjö den 9 december 2010 i

Film

Mel Gibson har nog inte haft det lätt efter hela debaclet med det inspelade hotsamtalet till ex-flickvännen Oksana Grigorieva och han lär väl knappast vara producenternas favorit nu för tiden… och med all rätt. Hans manschauvinistiska uppförande gjorde att produktionsbolaget för filmen ”The Beaver” lade den på hyllan tills vidare. Hur länge den har legat där vet jag inte men nu har dom i alla fall bestämt sig för att ge ut den och den första trailern har publicerats.

Både Jim Carrey och Steve Carell var påtänkta för rollen som Walter Black och med tanke på filmens tillsynes lite offbeat-känsla så hade vilken som helst av dom varit ett mer logiskt val än Gibson. Visst ser Mel passande deprimerad och håglös ut men jag har ärligt talat lite svårt att se honom i en sådan här allvarlig roll. Om det beror på att jag ganska länge tyckt att han verkar vara en osympatisk person eller om jag bara har svårt att se honom som något annat än en variant på Martin Riggs från Dödligt Vapen-filmerna kan jag inte svara på.

Kanske Mel skulle haft en sådan här på riktigt och tagit itu med sina inre demoner...

Filmens upplägg är dock underbart och väldigt gripande, jag kan inte låta bli att beröras och jag kommer på mig själv med att lägga huvudet på sned och dra en liten suck av medkänsla. Det känns som en skön offbeat dramakomedi och det är tyvärr också där det krockar lite i min hjärna med Gibson och Foster. Jag vill verkligen gilla det här för att jag tycker om den här typen av filmer men det blir svårt med dom två i huvudrollerna. Mel och Jodie har förvisso visat tidigare att det finns en skön komisk kemi emellan dom i den underskattade ”Maverick” men romantisk kemi? Inte så mycket.

"-Nice beaver." "-Thanks, I just had it stuffed."

Även om ”The Beaver” inte är en komedi som sådan så är premissen definitivt mer lättsam och skruvad än i typiska dramafilmer och jag tycker att trailern har en alldeles för allvarlig ton i förhållande till vad filmen handlar om. Det hade nog blivit mer passande med en annan huvudrollsinnehavare men jag tror också att Jodie Foster har lagt en lite för allvarlig ton i filmen även som regissör. Man kan beröras av en historia även om den inte blir gravallvarlig i sin framtoning. Filmer som ”Little Miss Sunshine” och ”Stranger Than Fiction” är bra exempel på filmer med en bra balans mellan allvar och humor och som berör både på ytan och djupet.

Trots den lite för tunga tonen i trailern så blir jag ändå nyfiken på filmen och jag kommer med största sannolikhet att se den, om det sedan blir på bio eller på DVD kan jag inte svara på ännu. Historien berör mig i alla fall och mitt blödiga hjärta kan inte låta bli att vilja se den.

Skrivet av Alexander Kantsjö

En cineastisk allätare som framförallt slukar genrefilm och Tv-serier. Tycker att Leonardo Di caprio är på tok för överskattad och har en förkärlek för udda karaktärer. Skriver manus och drömmer om att sätta genrefilm på den svenska filmkartan. Vattuman och en smula laktosintolerant.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg