Senaste Kommentarer

Top Commenters

The Other Guys – Recension

Inlägg av cpanov den 8 oktober 2010 i

Film Recensioner

The other guys handlar om två poliser i New York, Allen Gamble (Will Ferrell) och Terry Hoitz (Mark Wahlberg). Gamble är nöjd med sitt jobb bakom skrivbordet medan Hoitz har som straff fått Gamble som partner efter att hans ivriga avtryckarfinger orsakat en pinsam incident. De har dock en sak gemensamt: de idoliserar båda två stadens främsta poliser, Danson och Manzetti. Men när en en möjlighet dyker upp för Gamble och Hoitz att själva bli hjältar, går inte saker riktigt som de hade tänkt sig…

Äntligen. Äntligen får jag skratta åt en komedi igen. Senast det hände var när jag inte kunde tvätta bort mitt leende på två veckor efter att ha sett ”Baksmällan”.

För regi och manus står Ferrells bästa vän Adam McKay vars tidigare filmer inte direkt imponerat på mig, men med ”The Other Guys” har han mitt fulla komediförtroende igen. Det är riktigt roligt.

Konceptet känns igen från det glada 80-talet där ”buddy-filmer” var mer regel än undantag. Två snutar som är olika/kommer inte överens/blir kollegor mot sin vilja är uppenbarligen ett lyckat recept. Kevin Smith försökte göra något liknande med filmen ”Cop out” som kom tidigare i år, men misslyckades kapitalt. Det gör inte Adam McKay.

Min relation till Ferrell är lite besvärlig. Jag kan tycka han är världens roligaste man när han är pressad och nedtonad (nåja) för att nästa dag avsky när han står och drar pruttskämt och skriker repliker som om det inte fanns en morgondag. I den här filmen är han fullständigt lysande och precis som jag alltid skulle vilja ha honom.

Mark Wahlberg då? Han är faktiskt bra. Vem kunde på riktigt säga att Mark har en komisk tajming? Definitivt inte jag. Men det har han. Tillsammans med Will skapar han comedy gold.

Ett mycket trevligt återseende är även Michael Keaton som spelar polischefen med ticset att dra TLC-titlar i sina pepp-talks.

Det finns en scen när Marky Mark träffar Ferrells fru (Eva Mendes) som är fullständigt briljant. Hela scenen går ut på att Wahlberg är övertygad om att någon lurar honom att Will verkligen är tillsammans med en ”gudinna”. Det låter förmodligen inte som ”comedy gold” men alla ni som ser filmen kommer garanterat minnas den.

Tyvärr tappar filmen sista 20 då alla skämt tagit slut och man istället valt att spränga så mycket saker som möjligt. Men det gör faktiskt inte så mycket. Jag har haft så förbannat roligt i 90 minuter redan så jag bortser från det.

Onyanserat – eller hur?

The Other Guys har biopremiär 8:e oktober

Expressen: 3 av 5 : Aftonbladet: 3 av 5 : DN: 3 av 5

Skrivet av cpanov

Fler inlägg av Maila cpanov
Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
 • Alexander Kantsj&oum

  Jag fullkomligt älskade den här filmen! Såg den ensam och satt och asgarvade högt. Scenen när Jackson och The Rock hoppar från taket fick mig att slå knäskålen ur led!

 • Bootsy

  Oj vad jag längtar efter den här! Har alltid haft en weak spot för Ferrell och "Buddy movies" så det här kan inte annat än bli bra. Näst efter blaxplotation den mest positiva formen av actionunderhållning.

 • Alexander Kantsj&oum

  @Bootsy: Om du gillar Blaxplotation så antar jag att du har sett den senaste spoofen/hyllningen Black Dynamite? Om inte så kan jag varmt rekommendera den!

 • Bootsy

  Har faktiskt inte sett den men har filmmusiken som är(kritisk här som soul&funk-DJ)tidsenlig och ok men inte överväldigande, därför har jag inte än tagit mig tid än men eftersom jag är på samma linje filmmässigt som er så ska jag kolla den imorgon faktiskt. Tack för tipset

 • Genna

  Grym film. Skrattade hela filmen igenom. Otroligt oförutsägbar och underhållande. Tror inte alla fattar den då. Ungefär som med Curb.

Fler onyanserade inlägg