Senaste Kommentarer

Top Commenters

The Conjuring – Recension

Inlägg av Embla Sue Panova den 5 september 2013 i

Film Recensioner

conjuring

Så var det dags för ännu en familj från 70-talet att flytta in i ett nytt hus – och sådär som man gör behålla den gamla familjens skumma möbler. Givetvis hemsöks huset av diverse arga andar slash demoner med ouppklarade affärer från jordelivet. I morgon har The Conjuring premiär och jag är faktiskt inte så bitter som jag låter.

Såhär beskriver SF filmen: Ed och Lorraine Warren, världsberömda utredare av övernaturliga händelser, kallas in för att hjälpa en familj som terroriseras av mörka krafter. I familjens hus mitt ute på landsbygden blir Warrens tvungna att utmana en stark demonisk kraft och blir då indragna i det otäckaste fallet de någonsin skulle komma att råka ut för.
 
Det har varit en trend på sistone att basera skräckisar på ”verkliga händelser” förlagda till tider då folk hade utsvängda brallor, utlockade frisyrer och skjortsnibbar härifrån till evigheten. (Som om det inte vore skräckigt nog!) Conjuring är inget undantag. Och det är inte bara kläderna som känns igen: smällandet dörrarna, killikill under fötterna när man sover och föräldrar som tror att barnen leker – tills helvetet bryter loss. Alla ingredienser finns där. Men Conjuring har ändå något annat. Och jag kan faktiskt inte sätta fingret på vad. Kanske är det att vi ser skådisar som vet vad de gör vilket ger en ganska övertygande och balanserad relation till helvetets portar. Och dessutom är det faktiskt inte så mycket dumheter som att gå in i ett svart rum alldleles ensam. Den här familjen reagerar precis som man själv skulle göra om man vaknade med en demon i sängen (den dåliga sorten) – de blir livrädda och vill bort! Mycket uppfriskande!
 
Blir du rädd då? Mja, är du luttrad som jag gör du knappast i brallan när du ser den. Men är du någonstans mellan ”feg” och ”normal” skulle jag nog säga att det här är en rulle som bjuder på en del soffhopp. Och möjligen kommer några av er ångra att ni satte på den alls så nära inpå sänggåendet.
God natt.
The Conjuring har biopremiär i morgon, den 6 sept. 
betyg3

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg