Senaste Kommentarer

Top Commenters

Tower Heist – Recension

Inlägg av cpanov den 2 november 2011 i

Film Recensioner

Efter att jag sett trailern borde jag förstått. Jag säger det igen: Jag borde förstått. Jag borde sprungit och gömt mig någonstans. Jag borde ha fejkat någon allergi som gjort mig blind och icke tillgänglig till att gå och se det här. Förbannat. Jag skulle aldrig sagt ja till att gå på Tower Heist.

I över ett decennium har Josh Kovacs förestått en av de lyxigaste och mest välbevakade byggnaderna i New York. I byggnadens penthouse, bor finanskungen Arthur Shaw som sitter i husarrest då han stulit två miljarder dollar från sina investerare. Hårdast drabbade är de anställda i byggnaden han bor i, vilkas pensionspengar han hade fått förtroendet att sköta.

Med bara dagar kvar innan Arthur ser ut att komma undan med det perfekta brottet vänder sig Josh och hans anställda till småskurken Slide för att få hjälp med att planera det närmast omöjliga: att stjäla tillbaks vad de tror är gömt i Arthurs välbevakade lägenhet.

Låter det som en rolig actionkomedi?

Jag har alltid haft en softspot för Ben Stillers ständiga pressadhet. Men i den här filmen blir det uttjatat. Det är en urvattnad Gaylord Focker som nu bestämt sig för att skippa yrket som sjuksyster och istället bli ”heistare”.

"Jag garvar. Därför är jag".

Tower Heist är riktigt dålig. Det hela känns som en oinspirerad julklapp. För alla kan väl känna igen sig i följande: du har ingen inspiration att hitta den presenten och istället köper du massa andra presenter i hopp om att personen som ska få julklapparna stirrar sig blind på antalet presenter istället för att inse hur sjukt oinspirerad du är.
Tower Heist har just det, en gedigen och känd cast, bara för att lura oss att glömma bort filmens alla brister och hål.

Actionscenerna (nåja) är taffliga och billiga. Skämten unkna och kommer inte ens upp i ”då sa Bellman”-klass (hallå! Vi pratar Bellman!). Filmens story är lika tunn och osammanhängande som om en klass dagisbarn agerat manusdoktorer.

Brett Ratners regi är av modellen ”gör vad ni vill, ni är ju komiker”. Ja, utom Matthew Broderick. Han är bara – Matthew Broderick. Tråkigast och träigast i kommun. Ja, han ska vara det i filmen. Jag vet. Men han är fortfarande en av världens tristaste filmstjärnor.

När Eddie Murphy ger ifrån sig sitt klassiska garv (ni vet, det där ljudet som låter som ett andningshaveri) ännu en gång är det inte riktat mot någon i filmen.

Den är riktad till oss i publiken och betyder:
”Gick ni på den lätta”.

Tower Heist har premiär 2 november 2011


Skrivet av cpanov

Fler inlägg av Maila cpanov
Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg