Senaste Kommentarer

Top Commenters

When in Rome – Recension

Inlägg av Christian Eklöw den 15 juni 2010 i

Film Recensioner

Josh Duhamel och Kristen Bell

When in Rome handlar om Beth som jobbar så mycket att hon inte har tid med ett förhållande. Hon åker till Rom för att vara brudtärna på sin systersbröllop och där träffar hon Nick och tycke uppstår. Hon ser dock Nick kyssa en annan kvinna och super sig då packad och under en 5 minuter lång monolog snor hon mynten som kärlekstörstande människor slängt i fontänen utanför kyrkan. Jag antar att de inte fick tillstånd att filma vid Fontana di trevi och det förstår jag. Med detta manus skulle de inte ens få tillstånd att filma på Solgrillen om jag fick bestämma. Hur som helst. När Beth snor mynten blir de som har kastat dem i fontänen förälskade i henne. Detta är såklart några mycket sjuka människor och som av en händelse råkar de bo i samma stad som Beth. Så när hon kommer hem börjar de jaga efter henne.

”When in Rome” utgör sig för att vara en romantisk komedi. Direkt efter den första scenen inser jag att de satsar på komedin och inte romantiken. Jag inser också att jag kommer att avsky den här filmen. För er skull sitter jag dock igenom de resterande 87 minuterna.

Ni ska veta att jag väldigt lätt får gåshud och tårar i ögonen av romantiska komedier. Jag kan tycka filmen är totalt värdelös men när väl slutscenen och stråkarna kommer så ställer sig håren upp och jag skäms lite över att de lyckats lura mig med en usel film.

När jag ser ”When in Rome” uteblir dock gåshuden och det skulle väl vara okej för en film som satsar på att vara rolig och inte romantisk, men den faller pladask när det inte finns ett enda skämt som har någon som helst tajming. Skämten skulle i och för sig inte vara roliga med grym tajming heller.

Folk går in i stolpar, ramlar ner i hål, pratar skit om någon som står precis bakom dem (utan att de har en aning om det såklart) och till råga på allt slänger de in en magisk förbannelse som ska öppna upp för en massa roliga bikaraktärer. Tyvärr är ingen av dem roliga. Dialogen är makalöst dålig och karaktärerna har lika mycket djup som en Stefan och Krister-sketch.

”Schindler’s List” är roligare än ”When in Rome”.

Regissören Mark Steven Johnson har tidigare gjort ”Ghost rider” och ”Daredevil” och manusförfattarna David Diamond och David Weissman har ”Old Dogs” på sitt samvete. Hur någon kunde tro att denna kombination skulle frambringa en bra film är över mitt förstånd.

Gör mig en tjänst och se aldrig den här filmen. Om ni ändå känner att ni kanske inte kan hålla er kan jag tipsa er om hur ni spenderar 90 minuter på ett mer underhållande sätt.

  • Stå i kö på Ica och släppa 77 personer framför er i kön.
  • Se lite mer än halva Gangster.
  • Dra loss 203 hårstrån ur näsan med pincett.
  • Lyssna på Scnappi das kleine Krokodil 45 gånger på raken

Biopremiär 16 Juni

Skrivet av Christian Eklöw

Wannabe rockstjärna som älskar amerikansk independent och blir uttråkad av actionrullar. Önskar att jag hade fått regissera Knubbigt regn.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
  • Och jag trodde Guggenheim hade vissa krav på vem fan som arbetade där, jeez. Något annat som också är mer underhållande än When in Rome är att massera sig själv i skrevet med ett rostigt cykelställ.

Fler onyanserade inlägg