Senaste Kommentarer

 • Lindman1 on Vårdgården – En första titt

  Ja du Svenne Banan. Allting är ju relativt och som jag så tydligt poängterar har jag personligen oerhört svårt för...
  Posted 18 april, 2016
 • Svenne Banan on Vårdgården – En första titt

  Herregud, vilket stolpskott. Man kan bara skratta och gråta åt denna så NYANSERAT själsligt döda 90-talist PK-recension. Förstår man inte redan...
  Posted 18 april, 2016
 • Olof on Oscarsgalan 2016 – Lindmans profetior

  Tack för svar! Min fråga var av ren nyfikenhet, förstår vad du menar.
  Posted 1 mars, 2016
 • Lindman1 on Oscarsgalan 2016 – Lindmans profetior

  Jag håller med dig Olof. Hon är verkligen magnifik i TH8 men i jämförelse med övriga nominerade kändes inte hennes...
  Posted 1 mars, 2016
 • Olof on Oscarsgalan 2016 – Lindmans profetior

  Hur kan det komma sig att du har Jennifer Jason Leigh som "Not gonna happen" till Best Supporting Actress? Personligen...
  Posted 29 februari, 2016

Top Commenters

Logga in

Jesusfilmer att se i påsk!

Inlägg av cpanov den 3 april 2015 i

Filmtips Onyanserat

Reach out and touch faith!

Vi får inte glömma varför vi firar påsk. Eller ordet ”firar” känns ju onekligen lite konstigt i sammanhanget. Iallafall för en man från Nasaret AKA Jesus. Långfredagen känns ju lagom festlig. Men visst, det är uppståndelsen vi firar. Alla känner ju till hans fantastiska liv. Som började i ett stall och avslutades på ett kors. Vad som hände däremellan är däremot lite oklart. Därför koncentrerar sig ofta Jesus-filmerna på antingen jul-temat eller påsk-temat. Vi har klassikern:

Jesus från Nasaret: Den är lagom spännande, välspelad och inte för blodig. En riktig familjeversion av Jesus lidanden.

Det kunde varit värre…

För tråkigt och barntillåtet kanske? Okej, alla ni som är fans av Hostel, Human Centipede eller Saw 2,3,4 men ändå vill se en film om påskens högtid, så finns det bara en film som kommer få er tortyrhunger stillad med råge. Mel Gibsons Jesusmassaker: Passion of the Christ:

… ja, det kunde det.

Men är du som jag lite trött på att se samma typ av Kristusfilm varje påsk, men vill ändå få din del av Jesus?

Låt mig ge er lite tips på några annorlunda filmer om Guds son:

Jesus (tv-serie)

1999 producerade CBS en tv-serie och Jesus och höll sig till originalhistorien i 5 avsnitt. Efter korsfästningen (som sägs vara den mest överspelade scenen någonsin i Jesus-franschisen), dör Jesus och återuppstår på jorden i nutid! Han välkomnas av en dagisklass i New York och ett varmt kramkalas uppstår. ”Han är uppstånden! Ja, han är sannerligen uppstånden! I NUTID!”

Jesus Christ the Vampire hunter

Jesus skickas tillbaka till vår planet av sin far för att skydda människorna och förhindra djävulens planer att flytta sitt icke attraherande helvete till den sköna, rymliga och nära till naturen etta, känd för oss som jorden.

I dessa True Blood och Twilight tider borde väl denna klassiska B-film få sig ett uppsving? Filmen är en fantastisk mix av (håll i er nu) Kung Fu, splatter och musikal.

Ultrachrist!

Jesus är en vanlig människa tills någon behöver hans hjälp. Då sliter han av sina kläder visar sin spandex dräkt med ett stort kors på bröstet, sandaler, får lasersyn och kan flyga. Japp, han blir stålmannen fast med ett annat namn – Ultrachrist. Han jagar bovar i New York och ärkeskurken heter Mr Diablo. En kille som inte nöjer sig med småbrott. Han vill ta över jorden. Ultrachrist måste stoppa honom!

Zombie Jesus

Här är Jesus ond. Han är en zombie. Han är ute efter hämnd för människornas svek honom den där påsken. Han är arg. Rasande och hungrig.

Jesus mantel (The Robe)

En film som faktiskt blev Oscarsnominerad. Richard Burton en romersk soldat som deltar med att spika upp Jesus på korset, vinner ett parti tärning och priset är Jesus mantel. Glad som fan över vinsten bestämmer sig Richard att börja använda den. A big NO NO. Manteln har fortfarande Jesus krafter och ger honom hemska mardrömmar om själva korsfästningen, Jesus lidanden och så fort den vidrör hans kropp bränner den Richards skinn till brännskador. Förmodligen är tanken med filmen att fast Jesus inte är där kroppsligen så kan han fortfarande totaldominera och straffa den lilla människan. Grym historia eller hur?

Nu får jag önska er alla en trevlig påsk!

Skrivet av cpanov

Fler inlägg av Maila cpanov
Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
 • http://jannefantastic.blogg.se/ Janne Fantastic

  Sen kan man alltid kolla på Zombiegeddon om man vill se Tom Savini som Jesus… vilket borde vara enda anledningen till varför man skulle vilja se den. Själv tänker jag se världens bästa äggrelaterade film: Cool Hand Luke.

Fler onyanserade inlägg